Kanal Tedavisi

  1. Anasayfa
  2. Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi insanların dişlerinde ileri seviye çürüme veya ciddi enfeksiyon oluşması halinde dişlerin kurtarılması ve onarılması amacıyla kullanılan diş hekimliği tedavi yöntemidir.

Hastalar Kanal Tedavisi dendiğinde bilinç altlarında ağrılı ve zorlu bir uygulama geçireceklerini düşündükleri için bu tedavi yöntemini tercih etmekten kaçınmaktadır. Bu durum ilerleyen süreçte kurtarılma ihtimali olan dişin kaybına ve daha zorlu süreçler geçirilmesine neden olmaktadır.

Halk arasında Kanal Tedavisi olarak ifade edilen Endodonti günümüzde modern teknolojik uygulamaların sağlık alanına getirdiği yenilikler sayesinde 1 ila 2 seanslık bir süreçte ağrı, sızı, acı hissedilmeden kolayca yapılmaktadır.

Kanal Tedavisi uygulayan Uzman Diş Hekimleri için temel hedef hastanın dişinde bulunan problem nedeniyle yaşadığı ağrının ortadan kaldırılması ve bu problemin ileri seviyede diş kaybına yol açmadan yok edilmesidir.

Bununla birlikte eğer Kanal Tedavisi yapılırken hasta ciddi ağrılar hissediyorsa bu durum problemli bölgede enfeksiyon ve iltihap oluştuğu anlamını taşımaktadır. Bu durumda diş hekimi önce iltihabı kurutacak ilaçlar vererek hastayı Kanal Tedavisine hazırlar.

Hastanın problem yaşanan dişinde çevre dokuların uyuşturulması işlemiyle Kanal Tedavisine başlanır. Tedavi sürecinde işlem yapılan bölgedeki sinirler ve pulpa alındıktan sonra dişin içerisi güzelce temizlenerek doldurulur.

Kişinin dişlerinde yaşanan problemler ilerlemeden yapılan Kanal Tedavisi ortalama 1 saatlik bir sürede tamamlanır ve başarılı sonuçlar vererek dişin kurtarılmasının sağlar. Lakin kişi uzun süre diş ağrısı çekmesine rağmen kliniğe gelmeyi erteleyerek problemin büyümesine neden olursa iltihap çevre dokulara yayılarak diş kaybına sebep olur.

ESTPOINT bünyesinde yurt içi ve yurt dışında birçok farklı lokasyonda hizmet veren diş kliniklerindeki Uzman Diş Hekimleri tarafından ihtiyaç duyan kişilere Kanal Tedavisi başarıyla uygulanmaktadır. Kişinin maruz kaldığı ağrılar ortadan kaldırılırken muhtemel diş kaybı engellenmektedir.

Sizde dişlerinizde ağrı ve zonklama hissediyorsanız, sabah ağız içinde iltihapla uyanıyorsanız Hemen Bize Ulaşıp randevu alabilir, uzman diş hekimimiz tarafından yapılacak muayene sonucunda size en uygun tedavi planını oluşturabilirsiniz.

Kanal Tedavisi Nedir 

Çürümüş ve enfekte olmuş diş özünün çıkarılma işlemine Kanal Tedavisi denilmektedir. Yalnız her diş çürüğü için Kanal Tedavisi uygulanmamaktadır.

Diş çürükleri dolgu işlemleriyle temizlenmeye çalışıldığında ve müdahale yetersiz kaldığında Kanal Tedavisi uygulaması gerçekleştirilmektedir. Dişteki çürükler erken tedavi edilmediği taktirde çürük dişin derin yapısına doğru ilerlemekte ve buradaki sinirlerin iltihaplanmasına sebebiyet vermektedir.

Diş sinirlerindeki bu iltihaplanma durumları hastanın şiddetli diş ağrıları çekmesine neden olmaktadır. Diş ağrısının yanı sıra dişte sıcak ve soğuğa duyarlılık artmaktadır.

Dişin işlevini gerçekleştirmesini sağlayan pulpa adı verilen damar ve sinirlerdir. Kanal Tedavisi esnasında kök kanalı ismiyle anılan dişteki doğal boşluklarda bulunan pulpa çıkarılmakta ve diş temizlenerek boşluk doldurulmaktadır.

Bir dişin pulpası zarar gördüğü zaman bakteriler bu bölgede çoğalmaya başlamakta ve bu bakteriler yoğun bir enfeksiyona neden olmaktadır. Diş çürükleri durumları tedavi edilmediği taktirde diş kayıpları meydana gelmektedir.

Kanal Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır

İnsanların dişlerinde var olan çürükler ve enfeksiyonlar diş kaybına neden olmadan Uzman Diş Hekimi tarafından klinik ortamında uygulanan Kanal Tedavisi ile giderilebilmektedir.

Hastalara Kanal Tedavisi yani Endodonti uygulanan durumlar arasında;

  • Çürük ve travma sorunları yaşayan dişlerde bulunan pulpaların zarar gördüğü durumlarda bu işlem uygulanmaktadır.
  • Dişteki çürükte zamanla hassasiyet ve ağrılar oluşmaktadır. Belirli bir süre sonra bu ağrı sessizleşmektedir. Sessizleşen ağrı diş sinirinin öldüğünü göstermektedir. Yavaşça enfeksiyon belirtileri gösteren dişin düzeltilmesinde Kanal Tedavisi yapılmaktadır.
  • Kanal Tedavisi enfeksiyon durumlarını engellemek amacıyla yapılmaktadır.
  • Bazı durumlarda Kanal Tedavisinden sonra diş kökü ve çevresinde iltihaplanmalar görülebilir. Bu gibi oluşumlar yine Kanal Tedavisiyle düzeltilmektedir.
  • Kistli bir dişe sahip olmak dişin kalıcı bir enfeksiyona sahip olduğunu göstermektedir. Bu durumun tedavisi için Kanal işlemi uygulanmaktadır.
  • Diş kayıpları estetik, sosyal ve psikolojik açıdan hastayı rahatsız etmektedir. Hastaya özgüvenin tekrar kavuşturulması için Kanal Tedavisi işlemi gerçekleştirilmektedir.
  • Dişte geçmeyen aşırı ağrı durumlarında bu tedavi yöntemine başvurulmaktadır.
  • Diş çevresi ve diş etinde görülen şişlik durumlarında Kanal Tedavisi işlemi yapılmaktadır.

gösterilebilir.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır 

Kanal tedavisi hastanın dişlerinde var olan enfeksiyon ve çürüklerin temizlenmesi, buna bağlı oluşan ağrıların  yok edilmesi için birkaç seansta yapılan diş hekimliği tedavi yöntemidir.

Kanal Tedavisi Aşamaları;

  • İlk olarak ön dişlerin arka kısmında veya azı dişlerinin kuronunda delik açılmaktadır.
  • Hasarlı pulpa çıkarıldıktan sonra pulpa boşluğu ve kök kanalları iyi bir şekilde temizlenmekte ve Kanal Dolgusu yapılması için hazır hale getirilmektedir.
  • Hastanın dişindeki sorunun büyüklüğüne bağlı olarak bu işlemler birkaç seans halinde yapılmaktadır. Eğer birbirini takip eden seanslar olacaksa dişi korumak için geçici dolgu uygulamalarından yararlanılmaktadır.
  • Diğer seansta geçici dolgular çıkarılmakta ve pulpa boşluğu doldurulmaktadır. Doldurma işleminde konik uçlu malzemeler kullanılmaktadır. Bu konik uçlu malzeme aracılığıyla kanalların her birisine müdahale edilmektedir.
  • Kanal Tedavisi işleminin son aşamasında dişin doğal görünümünü eski durumuna getirmek için dişin üzerine kuronla kaplama yapılmaktadır. Dişte kırılma varsa dişi onarma işlemi yapılmakta ve daha sonra kuron yerleştirilmektedir.

şeklinde belirtilebilir.

Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer

Kanal Tedavisi uygulamaları bazen tek bir seansta tamamlanırken bazen ise birkaç seans sürmektedir. Bu seans sayısının nedeni dişteki çürüğün boyutudur. Buna ek olarak bazı hastaların seans sayıları üçe veya dörde tamamlanmaktadır.

Kanal Tedavisi uygulamalarında genel olarak ilk seansta temizleme, ikinci seansta doldurma işlemi yapılmaktadır. Bu işlemlerin belirli bir süreye ihtiyacı vardır ve bu süre 1 ila 2 seansa bölünerek gerçekleştirilmektedir.

Kanal Tedavisi İlk Seans süresince;

  • Kök kanallarının durumu detaylı bir şekilde analiz edilmektedir.
  • Detaylı analiz için dişlerin röntgeni çekilmekte ve bu röntgen sayesinde dişte enfeksiyon olup olmadığına bakılmaktadır.
  • Dişin çevresi uyuşturulduktan sonra dişte enfeksiyon sorunu oluşan yerde delik açılmaktadır.
  • Enfeksiyon oluşumu temizlenmektedir.

işlemleri yapılmaktadır.

Kanal Tedavisi İkinci Seans sürecinde;

  • Bu seansta açılan delikler doldurulmakta ve dişteki delikler kapatılmaktadır.
  • Kanal Tedavisi uygulamalarından sonra dişte çürük varsa bu çürüklere dolgu yapılmaktadır.

uygulamaları tamamlanmaktadır.

Kanal Tedavisi Yenileme 

Kanal Tedavisi uzman diş hekimi tarafından klinik ortamında başarıyla tamamlansa dahi belirli bir süre sonra farklı nedenlerle yenilenmesi gerekebilir. Kanal Tedavisi Yenileme durumunu gerektiren hususlar arasında;

  • Eski dolgunun iyi bir şekilde yapılmadığı durumlarda,
  • Kanal Tedavisi bittikten sonra dolgu işleminin yapılmasında geç kalınması halinde,
  • Önceki Kanal Tedavisinde var olan lezyon ve kiste iyileşme görülmediği durumlarda,
  • Kanal Tedavisi yapılmış olan dişte tekrar enfeksiyon oluşması halinde, 

gösterilebilir.

Kanal Tedavisi Yenileme süreci;

  • Kanal Tedavisi yenileme işlemleri daha önce yapılan tedavi yöntemiyle aynı tekniklerden oluşmaktadır.
  • Kanal Yenileme Tedavisinde ilk olarak kök kanal dolgu maddeleri çıkarılmakta ve yeni enfeksiyonlar ortadan kaldırılmaktadır.
  • Bu temizlenen kök kanallara geçici dolgu malzemesi yerleştirilmektedir.
  • 1 ila 2 hafta sonra bu geçici dolgular çıkarılmakta ve Kanal Tedavisi yenileme işlemleri uygulanmaktadır.
  • Bu tedavi esnasında inatçı enfeksiyon gibi oluşumlarla karşılaşılması oldukça mümkündür. Dolayısıyla enfeksiyon tamamen temizlenene kadar tekrarlama işlemi uygulanmaktadır.

aşamaları takip edilerek tamamlanmaktadır.

Kanal Tedavisi Neden Yapılır 

Kanal Tedavisi bir diğer adıyla Endodonti işlemleri hasar görmüş ve iltihaplanmış olan dişlerin onarmak için yapılmaktadır. Hasar görmüş olan pulpa çıkarıldıktan sonra gerideki dişler temizlenmekte ve doldurulmaktadır. Kanal Tedavisini oluşturan süreçler bu prosedürlere göre ilerlemektedir.

Dişteki pulpanın hasar görmesine ve Kanal Tedavisi uygulamasına ihtiyaç duyulmasına neden olan durumlar arasında;

  • Derin çürük oluşumu,
  • Dişte meydana gelen çatlak,
  • Dişe alınan ciddi bir darbe oluşumu,

gösterilebilir.

Pulpa iltihaplandığında erken müdahale edilmezse çene kemiği ve diş kökünde apse oluşumları meydana gelebilmektedir. Apse durumları dişte şiddetli bir ağrının ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir.

Kanal Tedavisi hasar görmüş ve iltihaplanmış dişin kurtarılmasında rol oynayan en önemli ve uygulamalardan bir tanesidir. Bu işlemin sonucu uzun yıllar boyunca görülebilmektedir. Eğer hasar almış olan bu dişler zamanında tedavi ettirilmezse sonuçlar oldukça olumsuz olacaktır.

Kanal Tedavisi Süresi 

Standart bir Kanal Tedavisi ortalama 2 defa hastane veya klinik ziyareti gerektirmektedir. Kanal Tedavisinin her bir seansı yaklaşık olarak 30 ila 40 dakika arası sürmektedir. Bu tedavi sürecinde yapılan işlemler arasında;

  • İlk randevuda dişe delik açılmakta ve kök kanallarına ulaşılmaktadır.
  • Daha sonraki işlemlerde kök kanalları endodontik aletler aracılığıyla temizlenmekte ve şekillendirilmektedir.
  • Bu işlemden sonra bu kök kanalları antiseptik solüsyonlarla yıkanmaktadır. Böylece enfeksiyon ve iltihaplanma sorunları da ortadan kaldırılmaktadır.
  • Tamamen temizlenen diş köküne geçici dolgu işlemi uygulanmaktadır.
  • İlk randevu sonrasında ihtiyaç duyulursa ikinci randevu alınmaktadır.
  • İkinci randevuda kalıcı dolgu işlemleri yapılarak Kanal Tedavisi tamamlanmaktadır. 

belirtilebilir.

Kanal Tedavisi Süresi uygulanan prosedürün içeriğine göre değişmektedir. Tedavi değişiklik gösterse de genel olarak çok uzun sürmemektedir. Diş hekiminin tedavi planına göre bu işlemler bir hafta gibi kısa bir sürede de tamamlanabilmektedir.

Kanal Tedavisi Zor Mu 

Ağız içerisinde bulunan dişler sert ve yumuşak dokulardan meydana gelmektedir. Dişlerin sert kısmı mine dokusu, iç kısmı ise damar ve sinirden oluşmaktadır.

Kök kanallarında pulpa adı verilen bir bağ dokusu yer almakta ve bu bağ dokusu çeşitli nedenlerle iltihaplanmaktadır. Bu durumlarda kökün içinde yer alan pulpa dokusu çıkarılmaktadır. Bu kanalların dolgu malzemesiyle doldurulma işlemleri Kanal Tedavisi olarak adlandırılmaktadır.

Kanal Tedavisi kliniklerde ve hastanelerde yapılmaktadır. Steril ortamlarda ve anestezi altında yapılan bu işlemler zorlu süreçlerden oluşmaktadır. Ancak alanında uzman olan doktorların kaliteli malzemeler kullanarak gerçekleştirdiği bu işlemler kolay bir tedavi yöntemine dönüşmektedir.

Kanal Tedavisi Yapılan Diş Çürür Mü 

Kanal Tedavisi işlemleri doğru ve titiz bir çalışma yürütülerek yapılmışsa bu tedaviden sonra dişte çürüklerin meydana gelmemesi gerekmektedir. Ancak bazı işlemlerde gerekli özenin gösterilmemesi hastanın daha fazla acı çekmesine sebep olabilmektedir.

Kanal Tedavisi Sonrası Diş Çürümesi ne neden olan durumlar arasında;

  • Kanal Tedavisinin yeterince doğru yapılamaması,
  • Tedavi yöntemlerine özen gösterilmemesi,
  • Dişteki iltihaplanmanın tam olarak temizlenmemesi,
  • Yetersiz ekipman kullanımı ve dikkatsizlik durumu,
  • Tedavi öncesinde çekilen röntgenin dikkatli bir şekilde incelenmemesi,
  • Ağız hijyenine yeteri kadar özen gösterilmemesi,

gösterilebilir.

ESTPOINT bünyesinde Ağız, Diş ve Çene sağlığı konusunda Uzman Diş Hekimleri tarafından ihtiyaç duyduğunuz Kanal Tedavisini konforlu, güvenli ve başarılı bir süreçle yaptırarak sonrasında çürüme benzeri olumsuz durumların önüne geçebilirsiniz.

Kanal Tedavisi Sonrası 

ESTPOINT olarak birçok farklı lokasyonda hastalara hizmet veren kliniklerimizde yapılan Kanal Tedavisi tecrübeli ekibimiz ve kaliteli malzeme kullanımı politikamız sayesinde başarıyla tamamlanmaktadır. Bu süreç sonrası hastanın sağlığı ve tedavinin başarısı belirtilen hususlara özen gösterilmesi ile direkt olarak ilgilidir.

Kanal Tedavisi Sonrası dikkat edilmesi gereken süreçler;

  • Kanal Tedavisinden sonraki ilk 48 saatte ağrı olup olmadığına bakılmaksızın antienflamatuar etkiye sahip olan ağrı kesicilerin tüketilmesi oldukça önemlidir. Diş doktoru bu reçeteyi tedavi sonrasında hastasına vermektedir.
  • Kanal Tedavisi sonrasında ağrı durumlarının görülme olasılığı yüksektir. Bu durum oldukça normal kabul edilmektedir.
  • Dişin üzerine müdahale edildiği zaman hissedilen bu ağrılar zamanla azalmaktadır.
  • Kanal Tedavisi sonrasında diş temizliği oldukça önemlidir. Dişe zarar vermeyecek olan ürünler kullanılması doktorlar tarafından önerilmektedir.
  • Sigara, alkol ve tütün tüketiminden ilk 24 saat kaçınılmalıdır.

şeklinde özetlenebilir.

Kanal Tedavisi Sonrası Yeme - İçme süreçleri;

  • Tedavi sonrasında aşırı sıcak ve soğuk yemeklerden uzak durulmalıdır.
  • Sıvı ve normal oda sıcaklığında bulunan yemeklerin yemesi önerilmektedir.
  • Kanal Tedavisi tamamlanana kadar sert yiyeceklerden kaçınılmalıdır.
  • Tedaviden sonra dişleri korumak adına dikkatli bir şekilde yemek yenilmelidir. İlk başlarda sıvı gıdaların tüketimi yapılabilir.

şeklinde belirtilebilir.

Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı 

Kanal Tedavisi sonrasında başta ve dişte bazı ağrılar meydana gelebilmektedir. Bu tarz durumlar tedavi sonrasında oluşabilecek ufak çaplı komplikasyonlardır.

Dişteki sinir yapısının alınmasıyla hafiften orta dereceye kadar ağrılar olabilmektedir. Dokunma hassasiyeti dolayısıyla ortaya çıkan ağrılar genel olarak bir hafta içerisinde geçmektedir.

Kanal Tedavisi sonrasında yaşanan ağrılar için yapılabilecekler arasında;

  • Ağrının şiddeti bir müdahalenin gerekliliği açısından oldukça önemlidir. Orta derecede bir ağrı yaşandığı vakit reçetesiz satılan ilaçlar bu ağrıyı gidermekte işe yarayabilmektedir.
  • Tedavi sonrasındaki ağrılar için diş hekimi güçlü bir ağrı kesici ilacı yazmaktadır.
  • Kanal Tedavisi işleminden sonra yapılan bakım ağrı şiddetini etkilemektedir. Çiğneme, hafifçe diş fırçalama ve sert yiyeceklerden uzak durmak bu ağrılı sürecin daha hafif geçmesini sağlamaktadır.
  • Uygulama yapılan bölgede şiddetli bir ağrı meydana geldiği vakit diş hekimiyle görüşülmelidir. Kontrole giderek ağrının sebebi öğrenilebilir ve diş hekimi bu bölgeye gerekli müdahaleyi yapabilir.

gösterilebilir.

Kanal Tedavisi Sonrası Yemek 

Kanal Tedavisi sonrası doğru yeme - içme davranışlarının sergilenmesi uygulama başarısı ve hastanın herhangi bir ağrı yaşamaması için çok değerlidir.

Kanal Tedavisi sonrasında yenilecek yemekler arasında;

  • Sebze yemeklerine öncelik verilmelidir. Sebze püresi ve sebzeden oluşan yemekler tüketilebilir.
  • Protein için yumurta ve omlet yenilebilir.
  • Sağlıklı atıştırmalara yönelmek gereklidir. Özellikle hafif yiyecek olduğu için püre tarzı yemekler yapılabilir.
  • Yumuşak dokuya sahip ve ılık yemekler tercih edilmelidir.
  • Doyurucu yemek isteyenler için en uygun olanlar makarna ve çeşitleridir.

belirtilebilir.

Kanal Tedavisi sonrasında yenilmemesi gereken yemekler arasında;

  • Şeker ve sakız gibi yapışkan özelliklere sahip yiyecekler yenilmemelidir.
  • Dişlere büyük zarar verecek sert yapılı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Tedavi sonrasında dişte aşırı hassasiyet görülmektedir. Dolayısıyla sert ve soğuk yemeklerden kaçınılmalıdır.
  • Aşırı sıcak olan çorba ve türevlerinden uzak durulmalıdır. Sıcak yiyecekler dişe temas ettiğinde rahatsızlığa sebep olmaktadır.
  • Kanal Tedavisi sonrasında dişteki hassasiyet en üst seviyededir. Bundan dolayı aşırı sıcak ve soğuk yemekleri tüketmemek gerekmektedir.

gösterilebilir.

Kanal Tedavisi Sonrası Diş Üstüne Basamama 

Yeni yapılan Kanal Tedavisi sonrasında diş üstüne basamama ve ağrı hissetme normal bir süreçtir. Ancak tüm Kanal Tedavisi yöntemlerinden sonra diş üstüne basamama gibi durumlarla karşılaşılmamaktadır.

Bu durum tedavi esnasında yapılan baskı sonucu oluşabilmektedir. Ayrıca bu basamama durumunun bir başka sebebi yaranın iyileşme döneminde olmasıdır. Diş üzerine basamama şikâyeti için doktorun verdiği ilaçlar kullanılmalı ve bu bölgeyle yemek yenilmemelidir.

Kanal Tedavisi Sonrası Diş Üstüne Basamama sorunu;

  • Çok fazla çürük olmayan ve kanal tedavisi yaptırılan dişlerde ağrı ile üzerine basamama sorunları bir hafta içerisinde geçmektedir.
  • Kötü durumda olan ve uzun süredir devam eden ağrıların geçmesi biraz daha fazla zaman alabilmektedir.
  • Dişin üstüne basamama durumları bazen bir ay kadar sürmektedir. Bu durum bir aydan daha fazla sürüyorsa doktordan randevu almak ve bu sorunun çözümüne yönelik tedavi olmak gerekmektedir. 

şeklinde özetlenebilir.

Kanal Tedavisi Başarı Oranı ve Komplikasyonları 

Uzman Diş Hekimleri tarafından klinik şartlarında gerçekleştirilen Kanal Tedavisi uygulaması %95 in üzerinde başarı oranına sahip güvenli, konforlu ve etkili bir tedavi yöntemidir.

Bununla birlikte başarıyla tamamlanan bir Kanal Tedavisi sonrasında kişi iyileştirilen dişini ömür boyu kullanabilir. Ağız ve diş bakımına özen göstermesi bu dişin ömür boyu kullanımına destek olacaktır.

Bununla birlikte Kanal Tedavisi sonrası kişiler herhangi bir yan etki veya komplikasyon yaşamaz. Bölgede enfeksiyon oluşmaması için kişinin ağız bakımına dikkat etmesi yeterlidir.

Kanal Tedavisi Ücretleri 

Dişlerinde ağrı, enfeksiyon, çatlak, kırık ve çürük gibi problemler yaşanan kişiler kliniklerimize ulaşarak tedavi yöntemleri hakkında bilgi almaktadır. Bu süreçte tarafımıza en fazla iletilen soru Kanal Tedavisi Fiyatları 2023 yılında ne kadar olmaktadır.

Sağlık alanında yapılan uygulamalarda kişi muayene edilmeden bir fiyat belirtmenin doğru olmayacağını söyleyerek kişiyi kliniğimize davet etmekteyiz. Uzman Diş Hekimi tarafından yapılacak muayene sonucunda tedavi süreci ve ücreti net olarak hastaya belirtilebilir.

Kanal Tedavisi Fiyatları ile ilgili farklılıklar oluşmasına yol açan birçok durum bulunmaktadır. Bu durumlar arasında;

  • Hastanın ağız ve diş yapısı,
  • Kişinin genetik yapısı ve yaşı,
  • Hastanın ağız ve dişlerinde var olan problemlerin boyutu
  • Kişinin dişlerinde yaşanan rahatsızlığın çeşitleri,
  • Kanal Tedavisi uygulanacak diş sayısı ve konumu,
  • Tedaviyi gerçekleştirecek klinik ve diş hekiminin tecrübesi,

şeklinde sıralayabiliriz.

Sizde Kanal Tedavisi uygulamasıyla farklı sebeplerle dişlerinizde oluşan problemlerin giderilmesi ve diş kaybının önlenmesi, hayal ettiğiniz doğal, güzel ve estetik gülüşe sahip olabilmek için Hemen Bizi Arayın...

ESTPOİNT KLİNİK

TEDAVİ BİLGİLENDİRME

Operasyon Sayısı

Operasyon Sayısı

2 ila 3 Seans

Operasyon Süresi

Operasyon Süresi

1 ila 2 Saat

Anestezi

Anestezi

Lokal

Hassasiyet Süreci

Hassasiyet Süreci

3 ila 7 Gün

İşe Dönme Süresi

İşe Dönme Süresi

1 Gün Sonra

Tam İyileşme

Tam İyileşme

1 ila 2 Hafta

Sonuçların Kalıcılığı

Sonuçların Kalıcılığı

Ömür Boyu

Hastanede Kalma Süresi

Hastanede Kalma Süresi

Aynı Gün Çıkış

Kanal Tedavisi insanların dişlerinde ileri seviye çürüme veya ciddi enfeksiyon oluşması halinde dişlerin kurtarılması ve onarılması amacıyla kullanılan diş hekimliği tedavi yöntemidir.

Kanal Tedavisi uygulayan Uzman Diş Hekimleri için temel hedef hastanın dişinde bulunan problem nedeniyle yaşadığı ağrının ortadan kaldırılması ve bu problemin ileri seviyede diş kaybına yol açmadan yok edilmesidir.

Hastanın problem yaşanan dişinde çevre dokuların uyuşturulması işlemiyle Kanal Tedavisine başlanır. Tedavi sürecinde işlem yapılan bölgedeki sinirler ve pulpa alındıktan sonra dişin içerisi güzelce temizlenerek doldurulur.

Kişinin dişlerinde yaşanan problemler ilerlemeden yapılan Kanal Tedavisi ortalama 1 saatlik bir sürede tamamlanır ve başarılı sonuçlar vererek dişin kurtarılmasının sağlar.

Kanal Tedavisi uygulamaları bazen tek bir seansta tamamlanırken bazen ise birkaç seans sürmektedir. Bu seans sayısının nedeni dişteki çürüğün boyutudur.

Kanal Tedavisi uygulamalarında genel olarak ilk seansta temizleme, ikinci seansta doldurma işlemi yapılmaktadır. Bu işlemlerin belirli bir süreye ihtiyacı vardır ve bu süre ortalama olarak 60 dakika - 1 saat olarak belirtilebilir.

Çürümüş ve enfeksiyon kapmış diş özünün çıkarılma işlemine Kanal Tedavisi denilmektedir. Hastanın dişlerinde var olan enfeksiyon ve çürüklerin temizlenmesi, buna bağlı oluşan ağrıların  yok edilmesi için birkaç seansta yapılan diş hekimliği tedavi yöntemidir.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır sorusuna;

  • İlk olarak ön dişlerin arka kısmında veya azı dişlerinin kuronunda delik açılmaktadır.
  • Hasarlı pulpa çıkarıldıktan sonra pulpa boşluğu ve kök kanalları iyi bir şekilde temizlenmekte ve Kanal Dolgusu yapılması için hazır hale getirilmektedir.
  • Hastanın dişindeki sorunun büyüklüğüne bağlı olarak bu işlemler birkaç seans halinde yapılmaktadır. Eğer birbirini takip eden seanslar olacaksa dişi korumak için geçici dolgu uygulamalarından yararlanılmaktadır.
  • Diğer seansta geçici dolgular çıkarılmakta ve pulpa boşluğu doldurulmaktadır. Doldurma işleminde konik uçlu malzemeler kullanılmaktadır. Bu konik uçlu malzeme aracılığıyla kanalların her birisine müdahale edilmektedir.
  • Kanal Tedavisi işleminin son aşamasında dişin doğal görünümünü eski durumuna getirmek için dişin üzerine kuronla kaplama yapılmaktadır. Dişte kırılma varsa dişi onarma işlemi yapılmakta ve daha sonra kuron yerleştirilmektedir.

şeklinde yanıt verilebilir.

Kanal Tedavisi uygulamaları bazen tek bir seansta tamamlanırken bazen ise birkaç seans sürmektedir. Bu seans sayısının nedeni dişteki çürüğün boyutudur.

Dişlerinde ağrı, enfeksiyon, çatlak, kırık ve çürük gibi problemler yaşanan kişiler kliniklerimize ulaşarak tedavi yöntemleri hakkında bilgi almaktadır. Bu süreçte tarafımıza en fazla iletilen soru Kanal Tedavisi Fiyatları 2023 yılında ne kadar olmaktadır.

Sağlık alanında yapılan uygulamalarda kişi muayene edilmeden bir fiyat belirtmenin doğru olmayacağını söyleyerek kişiyi kliniğimize davet etmekteyiz. Uzman Diş Hekimi tarafından yapılacak muayene sonucunda tedavi süreci ve ücreti net olarak hastaya belirtilebilir.

Bazı hastalar Kanal Tedavisi yaptırdıktan sonra ağrıların uzun süre devam ettiğini belirterek kliniğimize ulaşmaktadır. Kanal Tedavisi uygulaması başarısız olarak yapıldığı zaman kişinin yaşadığı ağrılar devam etmektedir.

Başarısız Kanal Tedavisi kapsamında dişin içerisinin dikkatlice temizlenmemesi, doğru dolgu uygulamasının yapılamaması, enfeksiyonun kurutulamaması gibi durumlar gösterilebilir.

Kanal Tedavisi yapılan diş ağız ve diş bakımının doğru şekilde ve düzenli periyotlarla yapılmaması sonucunda çekilecek noktaya gelmesi halinde klinik şartlarında alanında uzman diş hekimleri tarafından güvenli, konforlu ve başarılı bir şekilde çekilebilir.

Kanal Tedavisi hasar görmüş ve iltihaplanmış dişleri onarmak için yapılmaktadır. Hasar görmüş olan pulpa çıkarıldıktan sonra geriye kalan dişler temizlenmekte ve doldurulmaktadır. Kanal Tedavisini oluşturan süreçler bu prosedürlere göre ilerlemektedir.

Kanal Tedavisi hasar görmüş ve iltihaplanmış dişin kurtarılmasında rol oynayan en önemli ve uygulamalardan bir tanesidir. Bu işlemin sonucu uzun yıllar boyunca görülebilmektedir. Eğer hasar almış olan bu dişler zamanında tedavi ettirilmezse sonuçlar oldukça olumsuz olacaktır.

Kanal Tedavisi yapılan dişler ağız - diş bakımının doğru şekilde ve düzenli periyotlarla yapılmaması sonucunda çürüyerek çekilmesi gereken hale gelmesi halinde klinik şartlarında alanında uzman diş hekimleri tarafından güvenli, konforlu ve başarılı bir şekilde çekilebilir.