Diş Dolgusu

  1. Anasayfa
  2. Diş Dolgusu

İnsanların farklı nedenlerle çatlamış, kırılmış veya çürümüş olan dişlerinin hastaya ve dişin genel durumunu özel malzemeler kullanılarak restore edilmesine Diş Dolgusu adı verilir. Dolgu Uygulamaları ile problem yaşanan dişlerin madde kayıpları giderilip varsa çürük dokunun yayılması engellenerek işlevlerini yerine getirmeleri sağlanır. Bu tedavi kişilerin dişlerinin kaybetmesine engel olur.

Dolgu Tedavisi sayesinde çürüme veya farklı nedenlerle meydana gelebilecek diş kayıplarının önüne geçilir. Çatlamış ve kırılmış dişler estetiksel ve fonksiyonel açıdan sağlıklı hale getirilir. Diş Dolgusunun uygulama yöntemi ve tedavi sürecinde kullanılan malzemeler problem yaşanan dişin ağız içerisindeki konumuna göre değişebilmektedir.

Diş Dolgusu yapılırken öncelikle rahatsızlık bunun dişin dokusundaki çürük temizlenerek ve varsa önceki dolgudan kalan maddeler alınarak Diş Dolgu için hazır hale getirilir. Bu noktada uzman doktor hastanın durumuna ve işlem yapılacak dişin ağız içindeki konumunu en uygun Dolgu Malzemesini seçer.

Dolgu Uygulamaları lokal anestezi altında uygulandığı için hasta işlem sırasında herhangi bir ağrı veya sızı hissetmez. Diş Dolgusu tamamlandıktan sonra Uzman Diş Hekimi dolgunun diğer dişlerle uyumunu kontrol eder. Estetiksel ve fonksiyonel açıdan istenilen sonucun elde edilmesi ile birlikte süreç tamamlanmış olur.

Diş Dolgusu sonrası kişide ortalama 12 ila 24 saat sürebilen ağrı ve hassasiyet görülebilir. Tedavi sonrası Uzman Diş Hekimi tarafından hastaya belirtilen sürede soğuk, sıcak, sert gıdalar yenmemesi ve iletilen diğer hususlara özen gösterilmesi başarılı bir dolgu işlemi yapılabilmesine imkan tanır.

Konservatif Diş Tedavisi olarak da ifade edilen Diş Dolgusu uygulamasının temel hedefi dişin mine ya da dentin gibi dış tabakalarında oluşan çürüklerin zaman kaybedilmeden tedavisinin yapılması ve bu sayede çürüklerin ilerlemesinin durdurularak dişin canlılığının korunmasıdır.

Bununla birlikte Dolgu Uygulamaları sayesinde dişlerde oluşan madde kayıpları telafi edilerek dişlerin estetiksel ve fonksiyonel açıdan ağız dokusuna uyumu sağlanır. İşlem esnasında kullanılan Dolgu Malzemesi seçiminde;

  • Ağızda uygulama yapılacak bölgenin konumu,
  • Dişte yaşanan madde kaybı miktarı,
  • İşlem yapılacak kısmın çiğneme işlemindeki basıncı,
  • Kişinin estetiksel açıdan beklentileri,

büyük rol oynamaktadır.

Kliniğimize ulaşan kişilerin dişlerinde yaşanan problemlerin giderilmesi için uygulanan Diş Dolgusu tedavisi ile dişlerde farklı nedenlerle oluşan madde kayıpları giderilerek diş çekimi ile sonuçlanabilecek durumların önüne geçilir.

Ağız, Diş ve Çene sağlığı hizmetleri sunan EST Point kliniklerinde alanında Uzman Diş Hekimleri tarafından yapılan Dolgu Uygulamaları sonucunda kişilerin dişlerinde var olan çürükler temizlenip madde kayıpları giderilerek dişler estetik açıdan arzu edilen görünüme getirilir.

Sizlerde dişlerinizde bulunan estetiksel ve fonksiyonel problemlerin hızla giderilmesi için Hemen Bize Ulaşıp randevu alabilir, ESTPoint bünyesinde tedavi hizmetleri sunan Ağız, Diş ve Çene Cerrahları tarafından muayene edilerek size en uygun tedavi planını oluşturabilirsiniz.

Diş Dolgusu Nedir 

Diş Dolgusu farklı nedenlerle dişlerde yaşanan aşınma, çatlama, kırılma ve çürüme sonucu meydana gelen madde kaybının giderilmesi ve diş çekimine kadar gidebilecek olumsuz durumların önüne geçilmesi için uygulanan diş tedavisi yöntemidir.

İnsanların dişlerinde oluşan madde kayıpları estetiksel ve fonksiyonel birçok rahatsızlığa sebep olur. Madde kaybı sonucu genel formu bozulan dişler komşu dişlerin ve diş etlerinin sağlığını da olumsuz etkiler.

Diş Dolgusu gerektiren durumlarda sürecin ertelenmesi sorunun büyümesine, karmaşık hale gelmesine ve diş kayıplarına neden olur. Bu nedenle dişinizde ağrı, hassasiyet, çürüme veya madde kaybı gözlemlemeniz halinde zaman kaybetmeden kliniğimize ulaşmanız en doğru davranış olacaktır.

Diş Dolgusu Neden Yapılır 

İnsanların Diş Dolgusu yaptırmasına neden olan birçok farklı durum bulunmaktadır. Kliniğimize ulaşan ve Diş Dolgusu işlemini gerçekleştirdiğimiz kişilerde en çok karşılaştığımız durumlar arasında;

  • Diş çürümesi sonucu oluşan madde kaybının giderilmesi,
  • Kanal tedavisi sonrası meydana gelen boşlukların doldurulması,
  • Dişlerdeki renk ve şekil bozukluklarının telafi edilmesi,
  • Dişler arasında oluşan boşlukların kapatılması,
  • Diş ve diş eti birleşim yerinde oluşan oyuğun doldurulması,
  • Darbe nedeniyle çatlayan veya kırılan dişlerin bütünlüğünün tekrar sağlanması,

gösterilebilir.

Diş Dolgusu Kimlere Yapılır 

Diş Dolgusu farklı nedenlerle dişlerinde çürüme veya madde kaybı yaşayan kişilerde dişin artık ve çürüklerden temizlendikten sonra oluşan boşluğuna uygun maddenin doldurulduğu restorasyon işlemidir. Bu süreçte dolgu için kullanılacak malzeme kişiye özel belirlenir.

Diş Dolgusu kadın veya erkek fark etmeksizin dişlerinde aşınma, çatlama, kırılma, çürüme gibi problemler yaşanan her yaştaki bireye kolayca uygulanabilen güvenli, konforlu ve etkili bir tedavi yöntemidir. Dolgu Uygulamaları sonrası hastanın dişlerinde yaşanan deformasyon giderilerek diş estetiksel ve fonksiyonel açıdan sağlıklı bir yapıya sahip olur.

Bununla birlikte diş kaybının önlenmesi ve dişlerin işlevsel görevlerini yerine getirebilmesi için uygulanan Kanal Tedavisi sonrası hastaya Dolgu Uygulaması gerçekleştirilebilir. Yani Kanal Tedavisi kişiye Diş Dolgusu uygulanmasına engel bir durum değildir.

Diş Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılır 

Dolgu Uygulamaları farklı nedenlerle madde kaybı oluşmuş, çiğneme işlevini tam olarak yerine getiremeyen ve estetiksel açıdan komşu dişlere uyumlu görünmeyen çatlamış, kırılmış veya çürümüş dişlere uygulanan Konservatif Diş Tedavisi yöntemidir.

İnsanlara Diş Dolgusu uygulanmasına neden olan pek çok farklı durum bulunmaktadır. Halk arasında sadece diş çürüklerinde Diş Dolgusu uygulanabilir gibi yanlış bir algı olsa dahi Dolgu uygulamaları pek çok farklı problemin tedavisinde etkili sonuçlar sunmaktadır.

Dolgu Uygulamaları gerektiren durumlar arasında;

  • Dişlerde farklı sebeplerle oluşan çürükler temizledikten sonra oluşan boşluğu gidermek,
  • Herhangi bir travma sonucu dişin iç kısmında yer alan pulpanın zarar görmesi ve sinirlerin iyileşmeyecek kadar hasar görmesi halinde yapılan Kanal Tedavisini desteklemek,
  • Dişe alınacak darbe sonucu dişte oluşan çatlak ve kırıkları gidermek,
  • Geçmişte yapılan dolgunun aşınması veya düşmesi problemini telafi etmek,

gösterilebilir.

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır 

Diş Dolgusu bu alanda uzman Ağız, Diş ve Çene Cerrahları tarafından klinik şartlarında gerçekleştirilmesi gereken Konservatif Diş Tedavisi yöntemidir. Uygulama öncesi yapılacak muayenede hastanın dişlerinin durumu ve tedavinin hangi dolgu malzemesi kullanılarak gerçekleştirileceğine karar verilir.

Dolgu Uygulamaları lokal anestezi kullanılarak yapıldığı için hasta tedavi sürecinde herhangi bir ağrı veya sızı hissetmez.

Diş Dolgusu uygulamasına dişlerde var olan çürüklerin temizlenmesi ile başlanır. Bu işlem tamamlandıktan sonra dişlerde oluşan boşluklar kişiye en uygun dolgu malzemesi ile kapatılır. Bu uygulamanın tamamlanma süresi kişinin kaç adet dişine dolgu yapılacağı ve dişlerin konumu ile ilgilidir.

İnsanlarda çürümekte olan dişlerin iç kısmındaki damarlar ve sinirler işlevlerini kaybetmeden Diş Dolgusu yapılarak diş kaybının önlenmesi yani dişin kurtarılması amaçlanır. Kompozit, porselen, altın, amalgam malzemeleri arasından kişiye en uygun dolgu maddesi seçilerek işlem tamamlanır.

Diş Dolgusunun Yapımı 

Diş Dolgusu uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen muayeneler sonucunda hastanın durumunu özel olarak düzenlenen tedavi planları ile yapılmaktadır. Diş Dolgusu yapılması gereken vakaların büyük çoğunluğu;

  • Öncelikle Diş Dolgusu yapılacak bölgenin daha detaylı incelenebilmesi için röntgen çekilir.
  • Ardında Dolgu Uygulaması yapılacak dişin içi boşaltılır. Bu işlem esnasında modern teknoloji ile üretilmiş cihazlar kullanılır.
  • Diş Dolgusu yapılması istenilen dişin hem çevresi hem de iç bölgesi özenli bir şekilde temizlenir.
  • Bu uygulama sonrası dişin iç bölgesi kişiye özel olarak seçilmiş ve hazırlanmış dolgu malzemesi ile doldurularak kapatılır.
  • Dolgu maddesinin hızla donması için özel cihaz kullanılır.
  • Diş Dolgusu sonrasında hastanın rahatsız olmaması için belirli periyotlarla ağzını açıp kapatması istenir.
  • Son olarak dolgunun hastayı rahatsız etmeyecek yapıda olması için gerekli kontroller yapılarak dolguya son şekli verilir.

aşamaları takip edilerek tamamlanmaktadır.

Diş Dolgusu Ne Kadar Sürer

Diş Dolgusu uygulaması her hasta için aynı sürede tamamlanamaz. Çünkü her hastanın genel yapısı ve Diş Dolgusu yaptırmasına neden olan durum aynı değildir. Dolgu Uygulamasının ne kadar sürede tamamlanacağı;

  • Hangi dişe dolgu yapılacağı,
  • Dolgu uygulamasında hangi maddenin kullanılacağı,
  • Hastanın kaç adet dişine dolgu yapılacağı,
  • Diş dolgusu yapılmasına neden olan durum,

gibi faktörlere göre değişiklik göstermektedir.

Diş Dolgusu Ömrü Ne Kadar 

Diş Dolgusu bu alanda uzman diş hekimi tarafından klinik şartlarında kişinin ağız ve diş yapısına en uygun olacak dolgu malzemeleri kullanılarak gerçekleştirilmesi halinde uzun ömürlü bir tedavi yöntemidir.

Bununla birlikte tedavi esnasında kullanılan dolgu maddesinin kalıcılığı ömür boyu olmadığı için belirli sürelerle değişime ihtiyaç duyulur. Bu değişim için gerekli olan periyot kişiden kişiye farklılık göstermektedir.

Diş Dolgusu kalıcılığı birçok farklı etmene bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Öncelikle ağzın dinamik bir ortam olması kişinin ağız - diş bakımına özen göstermesi halinde Dolgu Uygulaması sonucu elde edilen pozitif durumun uzun süre korunmasını sağlar.

İnsanlarda Diş Dolgusu uygulaması yapılan dişin kalıcılık süresi ortalama değerlerle açıklanabilir. Kişinin dolgu yapılan dişi sağlıklıysa ve dolgu çok büyük değilse tedavi sonrası ortalama ömür 15 ila 20 yıl olarak belirtilebilir. Bu süreyi dolgu malzemesine göre daha detaylı olarak belirtmek gerekirse;

  • Kompozit Diş Dolgusu ortalama kullanım süresi 5 ila 7 yıl,
  • Porselen Diş Dolgusu ortalama kullanım süresi 7 ila 10 yıl,
  • Altın Diş Dolgusu ortalama kullanım süresi 15 ila 30 yıl,

şeklinde açıklanabilir.

Diş Dolgusu Çeşitleri 

Dolgu Uygulamalarında kullanılan Dolgu Malzemesinin kişiden kişiye farklılık gösterebilmesi Diş Dolgusu Çeşitlerinin ortaya çıkmasına imkan tanımıştır. Geçmişte 1 ila 2 dolgu malzemesi kullanılarak yapılan Diş Dolgusu günümüzde birçok Dolgu Maddesi arasından kişi için en uygunu seçilip kullanılarak yapılabilmektedir.

Uzman Diş Hekimleri Dolgu Uygulamalarında kullanacakları Diş Dolgusu malzemesini seçerken hastanın genel sağlık durumu, dişlerin yapısı ve yaşanan problemi dikkate almaktadır. Günümüzde en sık uygulanan Diş Dolgusu Çeşitleri arasında;

  • Kompozit Diş Dolgusu
  • Porselen Diş Dolgusu
  • Ön Diş Dolgusu
  • Amalgam Diş Dolgusu
  • Altın Diş Dolgusu
  • Vidalı Diş Dolgusu
  • Işınlı Diş Dolgusu

gösterilebilir.

Kompozit Diş Dolgusu

İnsanların doğal dişleri ile aynı renkte olan, istenilen her dişe Bonding denilen yapıştırıcı sistemle birlikte uygulanabilen, tek seansta istenilen sonucun alındığı dolgu uygulamasına Kompozit Diş Dolgusu adı verilir.

Dişlerde farklı nedenlerle oluşan çatlak, kırık veya çürüklerin onarılabildiği bu yöntem kişinin diğer dişlerinin rengine uygun tonlarda yapılabildiği için estetik açıdan arzu edilen sonuçları vermektedir.

Uygulanmaya başlandığı ilk dönemlerde sadece ön dişlerin tedavisinde kullanılan Kompozit Diş Dolgusu zaman içerisinde hızla gelişen teknolojinin sağlık uygulamalarına getirdiği yenilik sayesinde kullanım basıncının daha yüksek olduğu arka dişlere de uygulanabilmektedir.

Renk seçeneklerinin fazla olması ve estetik açıdan arzu edilen sonuçları vermesi Kompozit Dolguların diğer Diş Dolgusu çeşitleri arasında ön plana çıkmasını sağlamıştır. Dezavantajları arasında fiyat olarak diğer tekniklerden biraz daha pahalı olması ve dayanıklılık yönünden daha kısa süreli sonuçlar sunması gösterilebilir.

Özellikle estetik sonucu ön plana koyan kişiler Kompozit Diş Dolgusu yaptırmayı tercih etmelidir. Kişinin ağız - diş bakımına dikkat etmesi ve doktor kontrolünü aksatmaması sayesinde bu diş dolguları 5 ila 10 yıl arasında değişen sürelerde kullanılabilmektedir.

Porselen Diş Dolgusu 

İnsanların özellikle çiğneme esnasında ciddi kuvvet desteği aldığı azı dişlerinde Dolgu Uygulamasına ihtiyaç duyulması halinde ilk akla gelen yöntem Porselen Diş Dolgusu olmaktadır.

Yapım aşamasında diğer dolgulardan farklı özellikte olan Porselen Diş Dolgusu öncesi diş ölçüleri alınır ve dolgu laboratuvar ortamında hazırlanır. Bu dolgu çeşidi Kompozit Dolgulara göre daha dirençli ve Amalgam Dolgulara göre daha estetik sonuçlar sunmaktadır.

Porselen Dolgular dayanıklılığı, estetik görünümü, renk değişimine maruz kalmaması ve leke tutmaması gibi özellikleri sayesinde çok sık tercih edilir hale gelmiştir. Bu dolgunun diğer yöntemlere kıyasla nispeten olumsuz özellikleri arasında maliyetinin yüksekliği ve seans sayısının fazlalığı gösterilebilir.

Porselen Diş Dolgusu uygulamalarında laboratuvar ortamında kişiye özel boyutlarda hazırlanan dolgu maddesi bu alanda uzman diş hekimi tarafından dişe yapıştırılır. Hastanın diş rengine ve ağız yapısına özel olarak hazırlanan Porselen Diş Dolguları İnley Onley Dolgu olarak da ifade edilebilmektedir.

Ön Diş Dolgusu 

Estetik Diş Dolgusu olarak da ifade edilen Ön Diş Dolgusu özellikle insanların ön dişlerinde meydana gelen çürük problemini ortadan kaldırmak için kullanılan Konservatif Diş Tedavisi yöntemidir. Estetik açıdan çok başarılı sonuçlar sunduğu için günümüzde en sık tercih edilen Dolgu Uygulamaları arasında yerini almıştır.

Ön Diş Dolgu uygulaması ile öndeki 2 diş arasındaki var olan çürük giderilirken aynı zamanda boşluklar da kapatılarak ayrık diş problemi ortadan kaldırılır. Bu uygulama sonucu istenilen etkinin alınabilmesi için sürecin uzman bir diş hekimi tarafından yönetilmesi gerekir. Ayrıca ön dişlerinde kırık oluşan kişilere Ön Diş Dolgusu kapsamında yapılan uygulamaya Kırık Ön Diş Dolgusu adı verilir.

Amalgam Diş Dolgusu 

Amalgam Diş Dolgusu gümüş, bakır, kolay ve cıva elementlerinin belirli oranlarda karışımı ile oluşan dolgu maddesinin kullanıldığı dayanıklı, kolay uygulanabilen ve ucuz bir dolgu uygulamasıdır. Çok eski dönemlerden beri kullanılabilen bu yöntem günümüzde estetik kaygılar sebebiyle çok nadir kullanılır hale gelmiştir.

Gümüş Dolgu olarak da ifade edilen bu uygulama sonucu elde edilen diş dolgusunun basınca karşı direncini yüksek olması avantajları arasında gösterilebilir. Lakin en büyük dezavantajı kişinin düşündüm metalik ve gri bir görünüm oluşmasıdır. Bu nedenle günümüzde Amalgam Diş Dolgusu tercih eden hasta sayısı her geçen gün azalmaktadır.

Altın Diş Dolgusu 

Altın Diş Dolgusu muayene sırasında elde edilen ölçüler göz önünde bulundurularak kişiye özel olarak laboratuvar ortamında hazırlanmaktadır. Kullanım süresi 20 yılı bulabilen bu Dolgu Uygulaması diş eti hastalıkları bulunan kişilerde ciddi avantajlar sağlamaktadır. Bununla birlikte günümüzde çok tercih edilen bir Konservatif Diş Tedavisi yöntemi değildir.

Diş Dolgusu Sonrası 

Diş Dolgusu uygulamaları sonrasında diğer tüm diş tedavisi yöntemlerinde olduğu gibi özen gösterilmesi gereken belirli durumlar mevcuttur. Kişinin Diş Dolgusu sonrası uzman hekim tarafından kendisine iletilen hususlara dikkat etmesi tedavinin başarısı be elde edilen sonucun uzun ömürlü olması için çok önemlidir.

Diş Dolgusu Sonrası kişinin karşılaşabileceği durumlar ve özen göstermesi gereken hususlar arasında;

  • Dolgu uygulaması yapılan diş sayısı ve hastanın toleransına göre alışma süresi ortalama 1 hafta olarak belirtilebilir.
  • Kişinin dili ve yanak kasları için yabancı olan bu madde zamanla kendi dişinden ayırt edemeyeceği hale gelecektir.
  • Diş Dolgusu sonrası ilk 6 saat katı yiyecekler tüketilmemelidir.
  • Uygulama esnasında lokal anestezi kullanıldıysa anestezi etkileri kaybolana kadar herhangi bir besin yenilmemelidir.
  • Kişi olası bir problemin önüne geçmek için dolgulu dişiyle bir süre çiğnememelidir.
  • Belirli bir süre aşırı sıcak - soğuk yiyecek veya içecek tüketilmemelidir.

gösterilebilir.

Diş Dolgusu Sonrası Ağrı 

Kliniğimizde Diş Dolgusu yapılacak olan hastalardan en sık aldığımız sorulardan birisi uygulama sırasında ve sonrasında ağrı olup olmayacağıdır. Öncelikle Dolgu Uygulamalarında hastanın işlem anında herhangi bir ağrı veya sızı hissetmeyeceğini belirtmek isteriz.

Diş Dolgusu Sonrası kişinin yaşayacağı ağrı dişte yaşanan problemin boyutuna bağlıdır. Kişi dişinde yaşanan problem ileri seviyelere gelmeden tedavi için kliniğe başvurduğunda sorun ilk aşamada tedavi edilebildiği için işlem sonrası ağrı minimum düzeyde olmaktadır.

Bununla birlikte dişte yaşanan çürüğün veya deformasyonun ileri seviyede olduğu durumlarda diş köküne yapılacak işlem ve temizleme süreci daha zorlu olacağı için tedavi sonrası 1 ila 2 gün hasta belirli seviyede ağrı ve sızı hissedebilir.

Bu süreçte tedaviyi gerçekleştiren uzman diş hekimi tarafından reçete edilen ağrı kesicileri kullanan hasta minimum ağrı ve sızı hissederek iyileşme sürecini geçirecektir.

Diş Dolgusu Düşmesi 

Dolgu Uygulaması insanların dişlerinde farklı nedenlerle oluşan çürük, çatlak, kırık gibi diş sağlığını olumsuz etkileyen durumların giderilerek dişte oluşan boşluğun hasta için en uygun Dolgu Malzemesi ile kapatıldığı Konservatif Diş Tedavisi yöntemidir.

Diş Dolgusu kapsamında kişinin dişine eklenecek dolgu malzemesi yapıştırma veya dişte oluşan oyukta tutunma şeklinde kalır. Dolgu uygulamasının uzman diş hekimi tarafından gerçekleştirilmesi halinde düşme gibi bir durum yaşanmazken kişi uzun yıllar sorunsuz şekilde dişini kullanabilir.

Dolgu Uygulamaları konusunda uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen Diş Dolgusu işleminde ilk olarak dişteki çürükler alınırken dolgu maddesinin dişe tam olarak tutunması için dikkatli ve uygun bir oyma işlemi yapılır. Sonrasında yapılan madde doldurma sürecinde diş ile dolgu malzemesi arasına tükürük girmemesi sağlanmalıdır.

Modern teknolojinin sağlık uygulamalarına getirdiği yenilikler Diş Dolgusu tedavisine de yansımıştır. Lazer teknolojisi kullanılarak yapılan Dolgu Uygulamalarında dişte dolgu yapılacak yerin 3 boyutlu örtüsü çıkarılıp hata payı minimuma indirilerek dolgu düşmesi vakaları neredeyse imkansız hale getirilmiştir.

Diş Dolgusu Düşme Nedenleri 

Yukarıda belirttiğimiz gibi Dolgu Uygulamaları konusunda uzman diş hekimleri tarafından klinik şartlarında kişiye uygun dolgu malzemesi kullanılarak gerçekleştiren Diş Dolgusu işlemi sonrası dolgu düşmesi gibi olumsuz vakalar yaşanmamaktadır.

Kliniğimize Dolgu Düşmesi problemi nedeniyle başvuran hastalarımızda en sık karşılaştığımız durumlar arasında;

  • Çatlamış Dolgular : Uzun süre kullanılan dolgularda yeme alışkanlığına veya farklı nedenlere bağlı olarak çatlamalar oluşabilmektedir. Oluşan bu çatlaklardan dolayı Diş Dolgusuna su, tükürük sızdığı için bazen hem dişte ağrıya hem de dolgu düşmesine sebebiyet verebilir. Bu çatlakların tedavisi mümkün olup dolgu düşmeden önlem alınabilir.
  • Dışa Taşmış Dolgular : Bazı vakalarda yapılan dolgular diş ve çene yapısına uygun olmayıp dolgu yapıldığında çenenin tam kapanmamasına neden olabilmektedir. Bu sebepten dolayı çene tam kapatılırken Diş Dolgusuna daha fazla baskı uygulayabilir. Oluşan bu baskı sonucu dolgu yapılan diş kırılıp zamanla deformasyona uğrayarak dolgu düşebilir.
  • Yüzeyi Geniş Olan Dolgular : Bazen dişin büyük bir kısmı çürük olduğundan dolayı dolgu için açılan oyuklar çok geniş yapılabilir. Dolguyu tutan diş zamanla çiğneme, ağız gıcırdatması gibi sebeplerden dolayı kırılabilir. Dolguyu tutan dişin kırılması sonucu dolguda yerinden çıkabilir.

gösterilebilir.

Diş Dolgusu Fiyatları 

İnsanlar dişlerinde farklı nedenlerle oluşan aşınma, çatlama, kırılma, çürüme gibi problemler sonucu diş kayıplarına maruz kalabilir. Bu rahatsızlığın diş çekimine neden olmadan giderilmesi için kliniğimize ulaşan kişilerden en fazla aldığımız soru Diş Dolgusu Fiyatları 2023 yılında ne kadar olmaktadır.

Sağlık alanında yapılan uygulamalarda kişi muayene edilmeden bir fiyat belirtmenin doğru olmayacaktır. Kliniğimizde Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi alanında uzman hekimimiz tarafından gerçekleştirilecek muayene sonucunda tedavi süreci ve ücreti net olarak hastaya belirtilebilir.

Diş Dolgusu Fiyatları konusunda farklılık oluşmasına yol açan birçok etmen bulunmaktadır. Bu durumlar arasında;

  • Hastanın genel sağlık durumu,
  • Kişinin ağız ve diş yapısı,
  • Dolgu Uygulaması yapılacak dişin ağızdaki konumu,
  • Tedavi esnasında kullanılacak dolgu malzemesi,
  • Uygulamayı gerçekleştirecek klinik ve diş hekiminin tecrübesi,

şeklinde sıralayabiliriz.

Sizde farklı nedenlerle dişlerinizde yaşanan problemlerin diş kaybına neden olmadan giderilip ağız ve diş yapınızın estetik açıdan da korunmasını istiyorsanız Diş Dolgusu yaptırmak, hayal ettiğiniz doğal, güzel ve estetik gülüşe sahip olmak için Hemen Bizi Arayın...

ESTPOİNT KLİNİK

TEDAVİ BİLGİLENDİRME

Operasyon Sayısı

1

Operasyon Süresi

4-6 saat

Anestezi

Lokal Anestezi

Hassasiyet Süreci

1 - 3 Gün

İşe Dönme Süresi

1 Gün

Tam İyileşme

7 Gün

Sonuçların Kalıcılığı

Sürekli

Hastanede Kalma Süresi

1 Gün