İmplant farklı nedenlerle diş kayıpları yaşayan kişilerin maruz kaldığı estetiksel ve fonksiyonel sorunların ortadan kaldırılması için günümüzde en fazla tercih edilen diş hekimliği tedavisi yöntemidir.
Halk arasında Vidalı Diş olarak da ifade edilen İmplant kişinin doğal dişine en yakın görünüm ve işlevselliğin elde edildiği tedavi tekniğidir. İmplant Tedavisi sürecinde kişinin diş kaybı yaşanan ağız bölgesinde çene kemiğine uygun yapay diş kökü yerleştirilmektedir.
İnsanların diğer tedavi yöntemlerine göre İmplant uygulamalarını daha fazla tercih etmesinin nedeni çok daha sağlam, kullanışlı, dayanıklı ve uzun ömürlü sonuçlar sunmasıdır. İmplant sonrası kişinin ağız ve diş yapısı doğal bir görünüme sahip olurken günlük yaşantı içerisinde yerine getirmesi gereken görevleri sorunsuz şekilde yapabilmektedir.
Günümüzde diş kayıpları yaşayan hastaların İmplant Tedavisi talebinin artması ile birlikte pek çok İmplant Markası ve İmplant Çeşidi üretilmiştir. Bununla birlikte en sık uygulanan İmplant modeli Vidalı İmplant olarak gösterilebilir.
İmplant Tedavisi sırasında hastanın diş kaybı yaşadığı bölgeye kişiye özel olarak üretilen İmplantlar çene kemiğinin yeterli görüldüğü hastalarda sabit veya hareketli protezler şeklinde yerleştirilir. Hastanın çene kemiği yeterli değilse uygulama öncesi işlem bölgesinde kemik oluşumunu sağlayacak tekniklerden faydalanılır.
ESTPOINT olarak ülkemizde ve yurt dışında hizmet vermekte olan kliniklerimiz ve bünyemizde barındırdığımız uzman hekim kadromuz sayesinde İmplant tedavisi dahil olmak üzere kişilerin Ağız, Diş ve Çene sağlığı için gerekli tüm uygulamaları başarıyla gerçekleştiriyoruz.
Sizlerde Hemen Bize Ulaşıp randevu alarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi uzmanlarımızın kontrolünde, ESTPOINT kalitesi ve garantisiyle İmplant Tedavisi yaptırabilir, diş kaybı nedeniyle maruz kaldığınız estetik problemlerden, ısırma, konuşma, çiğneme gibi fonksiyonel bozukluklardan güvenli, konforlu ve etkili bir tedavi süreciyle hızla kurtulabilirsiniz.
İmplant Nedir
Eksik diş tedavisinde kullanılan ve protezler aracılığıyla dişe destek sağlayan yapay diş kökleri İmplant uygulaması olarak adlandırılmaktadır. İmplant tedavisi dişlerin doğal görünmesini ve fonksiyonel özelliklerini sürdürmesini sağlamaktadır.
Diş eksiklikleri için oldukça ideal bir tedavi yöntemi olan İmplant işleminde diğer dişlere zarar verilmemekte ve böylece güvenli bir uygulama olarak öne çıkmaktadır.
Hastalara diş İmplantının yapılabilmesi için bazı koşullar bulunmaktadır. Bu koşullar arasında;
- En az 1 tane ve daha fazla diş eksikliği,
- Ağız dokusunun sağlıklı olması,
- Yeterli miktarda çene kemiği bulunması,
- Sistemik hastalıklara sahip olmamak,
- Sigara ve alkol kullanmamak,
gösterilebilir.
İmplant uygulamaları yalnızca bir dişin yerine de geçebilir veya dişlerin tamamı içinde kullanılabilmektedir. Bu tedaviden sonra İmplant kemiğe entegre olmakta ve entegrasyon işlemiyle beraber İmplantlar doğal dişler gibi çalışmaktadır. Kemikte tamamen iyileşen bu İmplantlar doğal ve kalıcı sonuçları ortaya çıkarmaktadır.
İmplant Diş Nedir
Dişlere gerekli olan bakımlar yapılmadığında ve diş ile ilgili tedavilerin vaktinde önemsenmemesi sonucunda diş sorunları ilerlemektedir. Bu şekilde önemsenmeyen durumlar sonucunda dişte kayıplar meydana gelmektedir. Eksilmiş olan dişlerin tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerden birisi İmplant uygulamalarıdır.
İmplant Diş Tedavisi çeşitli nedenlerle kırılmış veya çürümüş olan dişlerin yerine uygun tedavi yöntemleri kullanılarak yeni diş eklenmesidir. İmplant Diş yapay diş kökü olarak bilinmekte ve eksik dişin yerini tamamlamak amacıyla çene içine veya üzerine yerleştirilerek yapılmaktadır.
Diş kayıpları hem sağlık hem de estetik açısından oldukça önemli bir konudur. Dolayısıyla bu tedavileri aksatmadan gerçekleştirmek İmplant Diş tedavisinin başarı oranını da artırmaktadır. İmplant tedavisi ile diş kayıplarından korunmak ve sağlıklı dişlere kavuşmak mümkündür.
İmplant Çeşitleri
İmplant uygulamaları günümüzde diş kaybı yaşayan hastaların büyük bir kısmı tarafından ilk seçenek olarak görülen Ağız, Diş ve Çene tedavisi yöntemidir. Modern teknolojinin sağlık alanına getirdiği yenilikler ile birlikte hastanın ağız yapısına %100 uyumun sağlanması için birçok İmplant Markası ortaya çıkmış ve geliştirilmiştir.
Günümüzde en sık kullanılan İmplant Çeşitleri arasında;
- Endodontik Stabilizatör : Zayıf diş yapısına sahip olan kişilere uygulanan diş tedavisidir. Bu yöntemler ile güçlü bir diş altyapısı oluşturulmakta ancak bu işlemler yapılırken cerrahi işlem uygulanmamaktadır.
- Endosseöz İmplant : En az bir diş eksikliğinde yapılan diş tedavi uygulamalarının çeşitlerinden birisidir. Bu tedavi yönteminde çene kemiğine müdahale söz konusudur. Bu İmplant yöntemleri kemik içi İmplantlar olarak bilinmekte ve günümüzde en çok kullanılan uygulamalar arasında yer almaktadır.
- Transosseöz İmplant : Transsosseöz İmplant işlemleri alt çeneye uygulanmaktadır. Özellikle kemik boyunun İmplant takmaya yeterli olmadığı durumlarda daha iyi bir yerleşim için bu yöntemlerden yararlanılmaktadır.
- İntramukozal İnsert : Tamamı titanyum malzemesiyle kaplı olan bu diş tedavi çeşidinde amaç protez dişlere sahip olan hastaların bu protezleri daha konforlu bir şekilde kullanmasını sağlamaktır.
- Subperiostal İmplant : Hastanın diş kemiğinin üzerine cerrahi işlem uygulanarak İmplant takılan tedavi tekniğidir. Bu İmplant işlemlerinin en önemli avantajı çiğnemenin şiddetini en iyi şekilde ayarlamasıdır. Bu uygulama günümüzde çok fazla tercih edilmemektedir.
gösterilebilir.
İmplant Hangi Durumlarda Uygulanır
İmplant farklı nedenlerle bir veya birden fazla diş kaybı yaşamış hastaların maruz kaldığı estetiksel ve fonksiyonel problemlerin giderilmesi için kullanılan bir diş tedavisi yöntemidir. İmplant uygulaması kadın veya erkek fark etmeksizin diş kaybı bulunan her bireyin faydalanabileceği bir tekniktir.
İmplant Tedavisi yapılmasının doğru bulunduğu durumlar arasında;
- Tek Diş Kaybında İmplant : Tek diş eksiği bulunan bölgeye Diş İmplantı yerleştirilmekte ve bu İmplant üzerine kuron yapılmaktadır. Böylece çevredeki diğer dişlerin dokusuna zarar verilmemekte ve üst düzey bir korunma sağlanmaktadır.
- Birden Fazla Diş Kaybında İmplant : Birden fazla diş eksikliği durumlarında köprü veya protez işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu işlemler ile eksik olan bölgeler doldurulmakta ve eksik diş bölgesine İmplant yerleştirilmektedir. Sabit bir köprü ve protez uygulamasıyla diğer doğal dişler muhafaza edilmektedir.
- Dişsizlik Durumunda İmplant : Tam dişsizlik durumlarında genel olarak protez uygulaması kullanılmaktadır. Ancak protez işlemleri hastalar için sakıncalı olabilmektedir. Protezler ağızda fazlalık hissi oluşturmakta ve bu durumda konuşmada sıkıntı yaratmaktadır. Bu uygulamada çene kemiğine İmplantlar yerleştirilmekte ve toplam protez kullanımının yanı sıra sabit protez kullanımı sağlanmaktadır. Sabit protez ağızda fazlalık hissi oluşturmamakta ve hasta bu işlemden yüksek bir verim almaktadır.
belirtilebilir.
İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır
İmplant klinik ortamında Uzman Ağız, Diş ve Çene Cerrahı tarafından yapılan, bu alanda yetkinlik gerektiren bir Diş Hekimliği Tedavisi yöntemidir. İmplant tedavisi Muayene Aşaması ve Cerrahi Aşama olmak üzere 2 basamakta uygulanmaktadır.
- Muayene Aşaması : Cerrahi bir müdahale öncesinde diş hekimleri hastanın durumunu detaylı bir şekilde analiz etmektedir. Tedaviye başlamadan önce diş hekimi hasta ile konuşmakta, hastanın ağız yapısına dair röntgen ve tomografi istemektedir. Bunlar incelendikten sonra ayrıntılı bir tedavi yöntemi belirlenmektedir.
- Cerrahi Aşama : Cerrahi müdahale adımları şu şekilde olmaktadır;
- İlk önce hastaya genel anestezi yapılmaktadır.
- Sonraki işlemde titanyum vidalar hastanın çene kemiğine yerleştirilmektedir.
- Her bir İmplantın yerleştirilmesi yaklaşık olarak 15 ila 20 dakika arasında sürmektedir. Bu yerleştirilen İmplantların kemik yapısına kaynaşması gerekmektedir.
- İmplantların kemik yapısına uyumlu bir hale gelmesi 3 ve 6 ay arasında sürmektedir.
- İmplant yapıldıktan ve bekleme süresi bittikten sonra kalıcı protez uygulaması yapılarak tedavi süreci sonlandırılır.
- Tüm bu aşamaların en iyi şekilde ilerleyebilmesi için hastanın sağlıklı çene - kemik yapısı ve diş etlerine sahip olması oldukça önemlidir.
İmplant Nasıl Takılır
İmplant Tedavisi sırasında uzmanlık gerektiren ve büyük dikkat istenilen süreç İmplant seçimi ve takılmasıdır. İmplantın takılma süreci cerrahi aşamanın içerisinde yer almaktadır. İmplant takılma işleminin gerçekleşme aşamaları;
- İmplant yapımına karar verildikten sonra işleme geçilmektedir. Bu cerrahi aşama İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi sürecini kapsamaktadır.
- Cerrahi aşamada ilk önce ilgili bölge uyuşturulmakta ve İmplant çene kemiğinin içerisine yerleştirilmektedir.
- Bu aşamada işlem şu şekilde yapılmaktadır. İlk önce kemiğin üzerindeki diş eti kaldırılmakta ve kemik içine yuva açılmaktadır. Bu yuvaya İmplant yerleştirilmekte ve diş eti tekrar dikilmektedir.
- Her bir İmplant işlemi için toplam süre 5 ila 10 dakika arasındadır.
- Cerrahi işlemlerden bittikten sonra İmplant işlemlerinin çene kemiğine kaynaşması beklenmektedir. Kişiden kişiye göre değişmekle birlikte bu süre ortalama 3 ila 6 ay arasında sürmektedir.
- İmplantların çene kemiği ile birebir uyumlu olması İmplant diş tedavi sürecinin en önemli unsurudur.
- Bazı tekniklerde bu kadar uzun bir süre beklemeye gerek kalmamakta ve işlem tek bir seansta sonlandırılmaktadır.
- İmplant diş tedavisi sonrasında ağız hijyenine dikkat etmek İmplant işlemlerinin başarısıyla direkt ilgili bir konudur.
şeklinde belirtilebilir.
İmplant Vidası Takıldıktan Sonra Diş Ne Zaman Takılır
İmplant takılma işleminden sonra dişin yerleştirilme süreci hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. İmplant çene kemiğine istenildiği gibi uyum sağlarsa diş takılma işlemi hemen gerçekleşmektedir. Aynı zamanda hastanın kemik yapısının güçlü olması da dişlerin kısa sürede takılmasını sağlamaktadır.
İmplant vidasının takılmasından sonra İmplantın kaynayıp kaynamadığını anlamak için belirli bir süre vardır. Diş hekimleri İmplantın tamamen kaynayıp kaynamadığını steril ortamlarda özel aletleriyle kontrol etmektedir.
İmplantta herhangi bir kıpırdama olmuyorsa ve tutunma gerçekleştiyse İmplant kaynaması başarılı olmuş demektir. Bu süreçten sonra diş takım işlemine geçilmektedir.
İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer
İlerleyen teknoloji sayesinde birbirinden farklı hastalığa kalıcı çözüm bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de İmplant tedavisidir. Ağızdaki dişlerin kısmen veya tamamen eksilmesi durumunda kullanılan bir tedavi yöntemi olan bu uygulamalardan diş kaybının yanı sıra diş etlerindeki problemlerin çözümünde de yararlanılmaktadır.
İmplant Tedavisi süresine bakıldığı zaman iki aşamalı bir süreç görülmektedir. Tedavinin ilk aşaması ortalama olarak 15 dakika sürmektedir. Her İmplantın yerleştirilmesi yaklaşık olarak 3 ila 4 dakika sürmektedir. Bu işlemlerde ilk önce;
- İmplant çene kemiğine yerleştirilmekte ve sonrasında 3 ila 6 ay arasında bir süre İmplantın çene ile uyumlu bir yapıya dönüşümü beklenmektedir.
- Bu aşamadan sonra protez diş takımına geçilmekte ve tedavi tamamen sonlandırılmaktadır.
İmplant tedavisinin şartlarını karşılamayan hastalarda bu süre 2 ila 3 aydan daha uzun süre olabilmektedir. Bu şartları karşılamayanlar ilk olarak hastalıklarını tedavi ettirmekte daha sonra İmplant işlemlerine başlamaktadır.
İmplant Ömrü Ne Kadar
İmplant tedavisinin ömrü hastanın ağız bakımını ne kadar doğru ve düzenli yaptığıyla ilişkilidir. Bu tedavi yönteminin hastanın üzerinde daha etkili olabilmesi için titiz bir bakıma ihtiyaç vardır. Hastalar tedavi olduktan sonra ağız bakımlarını düzenli olarak yapar ve doktorun tavsiyelerini dinlerse İmplant Tedavisi ömrü daha uzun olabilmektedir.
İmplant tedavisinin ömrü yaklaşık olarak 25 ila 30 yıl arasıdır. Ancak bu tedavinin kalıcılığını uzatmak için birçok şey yapılabilir. Bu durumlar arasında;
- Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmeli, gerekli özen gösterilmelidir.
- Olası bir diş sorununun önüne geçebilmek için diş hekimine düzenli olarak kontrole gidilmelidir.
- İmplantların düzenli bakımı ihmal edilmemelidir.
- Ağız içerisine oluşan bakteriler ağız sağlığına oldukça büyük zarar vermektedir. Bunun sonucunda ağızda şiddetli ağrılar görülebilir. Dolayısıyla bunun önüne geçmek için ağzın her bir noktası temizlenmelidir.
- Dişler düzenli olarak fırçalanmalı ve diş fırçasının giremediği yerlerde diş ipi kullanılmalıdır.
- Ağız gargarası yaparak ağız hijyeni sağlanmalıdır.
gösterilebilir.
İmplant Ağrılı Mı
İmplant işlemleri genel anestezi uygulanarak gerçekleştirildiği için bu tedavi yönteminde herhangi bir ağrı hissedilmemektedir. İmplant sonrasında çene kemiği ve diş eti açılımları meydana gelmekte ve bu durum hafif derecede ağrıların ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir.
İmplant tedavisi sonrasındaki ağrılar oldukça normal ve az hissedilen ağrılardır. Bu ufak ağrıların geçmesi için doktorun verdiği ilaçların kullanımına özen gösterilmelidir.
İmplant işlemleri cerrahi müdahale gerektiren süreçler olduğundan dolayı hafif derecede de olsa ağrılar oluşabilmektedir. Ancak bu ağrılar çok uzun süreli olmamaktadır.
Uzun süreli ağrıların sebebi genel olarak işlemlerde yapılan hatalardan kaynaklanmaktadır. Diş hekiminin tavsiyesine uyulduğu taktirde İmplant ağrıları kısa sürede geçecektir.
İmplant Zor Mu
İmplant tedavisi kişiden kişiye değişmekle birlikte zor veya kolay şekillerde geçebilmektedir. İmplant işlemi başlangıçta zor bir süreci çağrıştırmaktadır. Bunun en önemli nedeni ise kapsamlı bir tedavi sürecini içermesinden dolayıdır. İmplant uygulamaları gelişen teknoloji dolayısıyla sanıldığının aksine zor bir işlem değildir.
İmplant işlemleri genel veya lokal anestezi uygulamalar kullanılarak yapılmaktadır. Bölgenin uyuşturulmasıyla acı ve ağrı gibi durumlar yaşanmamaktadır.
Aynı zamanda güvenilir ve temiz bir muayene ortamında yapılan İmplant Tedavisi süreçleri oldukça kolay geçmektedir. Bu işlemleri deneyimli diş hekimleri gerçekleştirdiği için bu uygulama daha konforlu ve kolay bir süreç olarak öne çıkmaktadır.
İmplant Hangi Durumlarda Yapılmaz
Diş eksikliği tedavisinde kullanılan İmplant uygulamaları hastalarda estetik ve sağlıklı bir diş görünümünün ortaya çıkmasını sağlamaktadır. İmplant Tedavisi alt ve üst çenelere, eksik dişlere ve azı dişlerini kaybedenlere uygulanan işlemlerdir.
Tek bir dişin kaybedilmesi ya da tüm dişlerin kaybedilmesinde bu tedavi işlemi uygulanmakta ve kişinin sağlıklı dişlere kavuşması sağlanmaktadır. Başarılı bir tedavi süreci olan İmplantın yapılamayacağı bazı durumlar vardır. Bu durumlar arasında;
- İmplant tedavisinden yararlanabilmek için 18 yaşını doldurmak gerekmektedir. 18 yaş kemik oluşumunun tamamlandığı dönemdir.
- Aşırı sigara tüketen kişilerin İmplant tedavisini yaptırması önerilmemektedir. Bunun en önemli nedeni ise sigaranın içerisindeki bakterilerin dişlerde plak oluşumunu hızlandırmasıdır. Aynı zamanda dişlerde enfeksiyon riskini de artırmaktadır. Ayrıca sigara tüketen kişilerin tedavi süreçlerinden sonraki iyileşme zamanı daha uzun olmaktadır.
- Şeker hastalarının İmplant tedavisi olması oldukça risklidir. Dokuların iyileşmesi şeker hastalarında daha geç olmaktadır. Bundan dolayı enfeksiyon kapma riskleri de oldukça yüksektir.
- Kalp sorunu yaşayan kişilere İmplant tedavisi yapılmamaktadır.
- Yüksek tansiyona sahip olan kişilerinde bu tedaviden yararlanması oldukça risklidir. Bunun en temel sebebi stres düzeylerinin kısa bir sürede artabileceğidir.
- Kanında pıhtılaşma sorunu yaşayanlarda İmplant tedavisini yaptıramamaktadır.
belirtilebilir.
İmplant Üstü Protez
Total dişsizlik sorunu İmplant Üstü Protez işlemleri kullanılarak çözülmektedir. İmplant destekli protezler ikiye ayrılmaktadır. Bunlar sabit ve yarı hareketli protezlerdir.
- Sabit Protezler : Bu protezler hasta tarafından çıkarılamayan protez çeşididir. Eksik olan dişlerin diş dokusuna benzer malzemeler kullanılarak yerine konması işlemlerini kapsamaktadır. Sabit protez uygulamasında yapıştırma ve vidalı yöntemler kullanılarak işlemler gerçekleşmektedir. İki adet dayanıklı ve uzun köklü dişlerin olması sabit protez uygulamasını yapabilmek için yeterlidir.
- Yarı Hareketli Protez : Kısmi dişsizlik sorunlarında bu protez çeşidinden yararlanılmaktadır. Eksik dişlerin yerine yerleştirilmesi amacıyla yapılan bu İmplant tedavi yöntemiyle estetik ve doğal bir diş yapısına kavuşmak mümkündür. Yarı hareketli protez uygulamalarının şekilleri klasik protezlere göre daha kibar bir yapıdadır. Bu protez işlemleri sayesinde tat duyusu olumsuz etkilenmemekte ve besinlerin ısısı hissedilmektedir. Ayrıca bu protez türü diğer protezlerden daha konforludur. Bu denli fazla özelliklerinin olması bu İmplant üstü protezlerin tedavi yöntemlerinde sıklıkla kullanılmasının önünü açmıştır.
İmplant Sonrası
İmplant tedavisi sonrasında dokuların iyileşmesi için belirli bir süreye ihtiyaç duyulmaktadır. Tedavi bittikten sonraki zaman diliminde ağız bakımına yeterli derecede önem verildiği taktirde gelişebilecek birçok komplikasyonda erkenden önlenmektedir.
İmplant Sonrası iyileşme sürecinde yapılması gerekenler şu şekildedir;
- İşlem sonrasındaki 24 saat boyunca dişler fırçalanmamalı ve gargara yapılmamalıdır.
- Uygulama sonrasındaki hassasiyet durumu en fazla 48 saat sonra geçmektedir.
- Tedavi sonrasında hafif hareketler uygulayarak dişler fırçalanabilir.
- Çene kemiğine baskı yaratabilecek durumlardan kaçınılmalıdır.
- Ağız bakımı için doktorun tavsiye ettiklerine uyulmalıdır.
İmplant Sonrası Beslenme;
- İşlemden sonraki ilk 2 saatte yiyecek ve içecek tüketilmemelidir.
- 24 saat boyunca aşırı hassasiyet yaratacak besin gruplarından uzak durmak gerekmektedir.
- Ortalama 48 saat devam eden hassasiyet durumlarından sonra normal beslenme düzenine geçilebilir. Ancak ağızda baskı oluşturabilecek sertlikteki yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır.
- Oda sıcaklığında olan yiyeceklerin tüketimine öncelik verilmelidir.
İmplant Sonrası Sigara ve Alkol Kullanımı;
- İyileşme sürecini oldukça fazla etkileyen sigara ve alkol kullanımından belirli bir süre uzak durmak gerekmektedir. Bu süre doktorun vereceği önerilere göre belirlenmektedir.
İmplant Avantajları
İmplant Tedavisi diş kaybı veya kayıpları yaşayan kişilere güvenli ve konforlu bir tedavi süreciyle uzun ömürlü bir iyileşme imkanı sunmaktadır. İmplant tedavisinin avantajları arasında;
- Estetik Bir Görünüm : İmplant işlemi doğal diş görünümü elde etmeyi mümkün kılmaktadır. Doğal diş hissi yaratan bu uygulamalar kemikle kaynaşmakta ve uzun yıllar boyunca kalıcılık sağlamaktadır. Tedavi sonrasında arzu edilen doğal, estetik ve sağlıklı dişlere kavuşulmaktadır.
- Sağlıklı Diş Kökü : İmplant tedavisinde dişler sağlam bir şekilde çeneye tutturulmaktadır. Bu diş kökü kaybedildiği zaman kökün orada bir boşluk kalmakta ve bu boşluğa kök yeniden yapılmaktadır. Bu işlemler sonucunda sağlıklı bir diş köküne sahip olunmaktadır.
- Dayanıklılık : İmplantlar ağız sağlığına dikkat edildiğinde uzun yıllar boyunca sağlam bir şekilde kullanılmaktadır.
- Akıcı Konuşma : Doğru bir şekilde yapılmayan protezler akıcı konuşmaya engel olmaktadır. Ancak dişlerin kayabileceği endişesi olmadan kullanılan İmplantlar rahat bir şekilde konuşmayı sağlamaktadır.
- Çiğneme Kolaylığı : Bu İmplantlar doğal diş işlevi gördüğünden dolayı fazla bir çaba harcamadan yemeği keyifle yemeyi sağlamaktadır. İmplantlar ile ısırma kuvveti oldukça iyidir.
- Ağız Sağlığı : İmplantlar ağız hijyenini sürekli olarak yapmayı alışkanlık haline getirmektedir. Bu işlemler sonucunda ağız sağlığı uzun yıllar boyunca korunmaktadır.
gösterilebilir.
İmplant Fiyatları
Diş kaybı - kayıpları ve bu durumun getirdiği estetiksel - fonksiyonel problemlerden muzdarip olan, yaşadığı sorunların giderilmesi için kliniğimize ulaşan kişilerden en sık duyduğumuz soru İmplant Tedavisi Fiyatları 2024 yılında ne kadar olmaktadır.
Sağlık alanında yapılan uygulamalarda kişi muayene edilmeden bir fiyat belirtmenin doğru olmayacağını söyleyerek kişiyi kliniğimize davet etmekteyiz. Uzman Diş Hekimi tarafından yapılacak muayene sonucunda tedavi süreci ve ücreti net olarak hastaya belirtilebilir.
İmplant Fiyatları markasına göre Alman Adet 7.500 TL - 12.000 TL arasında, Yerli adet 3.000 TL ile 6.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. İmplant Fiyat için bizimle iletişime geçiniz.
İmplant Fiyatları 2024 yılında farklılıklara sebep olan durumlar arasında;
- Kişinin ağız ve çene yapısı,
- Hastanın eksik diş sayısı ve konumları,
- Kişinin genetik özellikleri ve yaşı,
- Hastanın var olan rahatsızlıkları ve kullandığı ilaçlar,
- Tedavi sırasında kullanılan İmplant Markası ve Çeşidi,
- Hastanın çene yapısı ve çene kemiği miktarı,
- Uygulamayı gerçekleştirecek diş hekimi ve kliniğin tecrübesi,
gösterilebilir.
Sizde farklı nedenlerle yaşadığınız diş kayıplarından dolayı Ağız, Diş ve Çene bölgenizde oluşan estetiksel ve fonksiyonel rahatsızlıkların iyileştirilmesi ve hayal ettiğiniz ağız ve diş görünümüne kavuşabilmek için Hemen Bizi Arayın...