Diş Kaplama

  1. Anasayfa
  2. Diş Kaplama

Diş Kaplama insanların dişlerinde yaşanan estetiksek ve fonksiyonel birçok problemin giderilmesi amacıyla kullanılan Diş Hekimliği tedavi yöntemidir. Diş Kaplama teknikleri ile kişi estetik açıdan arzu ettiği ağız - diş yapısına sahip olurken var olan rahatsızlıkları iyileştirilir.

Uzman Diş Hekimi tarafından gerçekleştirilen muayene sonucunda hastanın dişlerinde var olan çürükler, dolgu eksiklikleri, kırıklar, ayrıklık ve çarpıklıklar tespit edildikten sonra en uygun Diş Kaplama teknikleri kullanılarak hayal edilen dişlere sahip olması sağlanır.

Diş Kaplama uygulamaları ile farklı nedenlerle dişlerde oluşan çürüme, kırılma, yamukluk gibi işlevsel problemler giderilebildiği gibi ren bozulmaları benzeri estetiksel sorunlar da hızla çözülebilmektedir.

Günümüzde pek çok kişi kliniklerimize ulaşarak Diş Kaplama Tedavisi yaptırmak istediklerini belirtmektedir. Özellikle Zirkonyum Diş Kaplama ve Lamine Diş Kaplama yöntemleri en sık talep edilen Diş Kaplama Tedavisi teknikleri olarak gösterilebilir.

İnsanların dişlerinde oluşan renk bozuklukları, çürük gibi problemlerin zirkonyum maddesi ile kaplanması sonucu hayal edilen estetik görünümün ve bembeyaz dişlerin ortaya çıkarıldığı tedavi tekniği Zirkonyum Diş Kaplama olarak ifade edilir.

Hastaların dişlerinin ön yüzeylerinden bir miktar madde kaldırıp bu alanı Yaprak Porselen olarak da bilinen lamine madde ile kaplayarak bembeyaz, pürüzsüz, kusursuz dişlerin elde edildiği uygulama ise Lamine Diş Kaplama olarak adlandırılır.

Diş Kaplama tedavi yöntemleri sonucunda kişiler arzu ettikleri bembeyaz dişlere, Estetik Gülüşe sahip olur. Uygulama sonucunda dişler fonksiyonel açıdan işlevlerini yerine getirir hale gelirken estetik açıdan kusursuz bir yapıya bürünür.

Uzman Diş Hekimleri tarafından klinik ortamında yapılan Diş Kaplama Tedavisi sonucunda kişi uzun yıllar kullanabileceği bembeyaz dişlere ve estetik bir gülüşe kavuşur. Düzenli ağız - diş bakımı ve periyodik muayene ile elde edilen sonuçlar ömürlük olabilmektedir.

Estetik Bir Gülüşe ve Bembeyaz Parıldayan Dişlere sahip olmak için kliniğimize ulaşan kişiler Diş Estetiği alanında uzman doktorlarımız eliyle yapılan Diş Kaplama tedavisi sonucunda hayal ettikleri ağız -diş görünümüne konforlu, güvenli ve etkili bir tedavi süreci sonunda hızla kavuşmaktadır.

Sizlerde dişlerinizde bulunan çürükler, lekeler, şekil bozulmaları ve renk değişimlerinden kurtulmak için Hemen Bize Ulaşıp randevu alabilir, uzman diş hekimimiz tarafından yapılacak muayene sonucunda size en uygun tedavi planını oluşturabilirsiniz.

Diş Kaplama Nedir 

Dişlerde yaşanan problemlerin fonksiyonel ve estetik görünüm amacıyla restorasyonunun yapılmasına Diş Kaplama işlemleri denilmektedir. Diş kaplama işlemlerinde fonksiyonel amaçlar diş çürümesi, kırılan diş dolgusu ve ağızdaki boşlukların tedavi ettirilmesidir.

Diş Kaplama dişteki dolguların yeri doldurulamadığı ve onarılamadığı durumlarda dişlerin tedavi ettirilmesinde kullanılan en etkili yöntemlerden birisidir. Dişte meydana gelen çürük, kırılmalar ve boşlukların yanı sıra renk bozukluğu - form bozuklukları da görülebilmektedir.

Tüm bu sorunlar gözle görülür bir durumdaysa Uzman Diş Hekimi hastanın estetik beklentilerine bağlı olarak Diş Kaplama sürecini başlatmaktadır.

Diş Kaplama işlemlerindeki en önemli unsurlardan birisi dişteki sorunlara yönelik kapsamlı bir muayene gerçekleştirmektir. Bu uygulamalar detaylı bir sürece göre ilerlemekte ve diş kaplama işlemleri başarılı bir şekilde yerine getirilmektedir.

Diş Kaplama Hangi Durumlarda Uygulanır 

Diş kaplama uygulamaları Porselen Diş Kaplama, Zirkonyum Diş Kaplama, Ön Diş Kaplama, Lamine Diş Kaplama ve Diş Üstü Kaplama çeşitlerinden meydana gelmektedir. Her bir çeşit diğerinden farklı bir içeriğe sahiptir ve bu tekniklerde farklı yöntemler kullanılmaktadır.

Diş Kaplama yöntemlerinin uygulandığı durumlar arasında;

  • Porselen Diş Kaplama : Çarpık diş, çürük diş, kırık diş yapısı, eksik ve kayıp diş durumlarında uygulanmaktadır.
  • Zirkonyum Diş Kaplama : Çürük diş, eksik diş, travma almış diş, diş araları ayrık diş, köprü işlemi yapılan dişlere uygulanmaktadır.
  • Ön Diş Kaplama : Genellikle eksik dişleri tamamlamak için uygulanmaktadır.
  • Lamine Diş Kaplama : Dişte meydana gelen deformasyon ve kırılma gibi sebeplerden dolayı uygulanan işlemlerdir.
  • Diş Üstü Kaplama : Çeşitli nedenlerden dolayı madde kaybına uğrayan dişlerin korunması için diş üstü kaplama uygulamaları yapılmaktadır. Estetik ve fonksiyonel amaçlı olarak da diş kaplama işlemlerinden yararlanılmaktadır.

gösterilebilir.

Diş Kaplama Nasıl Yapılır 

Diş Kaplama tedavisi kişiden kişiye değişen birçok farklı yöntem kullanılarak yapılmaktadır. Hastanın genel muayenesi sonrası dişlerinde yaşanan problemlere göre tedavi yöntemleri belirlenmektedir.

Diş Kaplama uygulamasının yapılışı;

  • İlk olarak Diş Kaplama tedavisi için hastanın dişlerinin ölçüsü alınmaktadır.
  • Hastanın diş ölçüsü alındıktan sonra kaplama malzemesi seçilmektedir.
  • Diş ve kaplama malzemesinin ölçüsü alındıktan sonra ağız ve diş temizliği yapılmaktadır.
  • Bu uygulama için gerekli olan diş şeklinin oluşabilmesi için kalıplar hazırlanmakta ve bu kalıplar geçici olarak diş üzerine yerleştirilmektedir.
  • Bu diş kalıplarının hastaya uygun olup olmadığını öğrenebilmek için bu kalıplar belirli bir süre dişin üzerinde kalmaktadır.
  • Bu kalıplar diş üzerindeyken dişte herhangi bir sorun ortaya çıkarsa tedavi uygulanmaktadır.
  • Tüm bu süreç başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra Diş Kaplama işlemleri kalıcı şekilde yapılmaya başlanmaktadır.

şeklinde özetlenebilir.

Diş Kaplama Ne Kadar Sürer 

Diş Kaplama tedavi süreci ortalama olarak 3 seans içinde tamamlanmaktadır. İlk seansta dişlerin ölçümleri alınmakta ve kaplama malzemesi seçilmektedir. Bu işlemden sonra ağız ve dişlerin temizliği yapılmakta ve kaplama için gerekli olan şekil oluşturulmaktadır.

Geçici kalıplar meydana getirilerek diş üzerine yerleştirilmektedir. Bu işlemler bazı hastalarda tek bazı hastalarda iki seansta tamamlanmaktadır.

İkinci seansta diş üzerine yerleştirilen kalıba hastanın uyum sağlayıp sağlamadığı detaylı bir şekilde gözlemlenmektedir. Bu süreçte herhangi bir problem meydana gelmezse Diş Kaplama uygulamalarına geçilmektedir.

Üçüncü seansta Diş Kaplama işlemi yapılmakta ve süreç tamamlanmaktadır. Diş Kaplama süreçleri hastanın dişindeki sorunlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bazı durumlarda bu uygulamalar 2 seansta tamamlanmaktadır.

Diş Kaplama Çeşitleri 

Gelişen teknoloji sayesinde dünyada uygulaması yapılan birçok Diş Kaplama çeşitleri bulunmaktadır. Bu Diş Kaplama çeşitlerinin her birisi dişte oluşan kırık, çatlak ve çürük gibi sorunların yarattığı kötü görünümü ortadan kaldırmaktadır. Bu yöntemler sayesinde dişlerde estetik bir görünüm meydana getirilmektedir.

Tüm dünyada uygulanan Diş Kaplama Çeşitleri arasında;

  • Zirkonyum Diş Kaplama
  • Porselen Diş Kaplama
  • Lamine Diş Kaplama
  • Ön Diş Kaplama
  • Diş Üstü Kaplama

gösterilebilir.

Zirkonyum Diş Kaplama 

Adıyla özdeşleşen zirkonyum maddesini kullanarak dişin etrafına yapılan kaplama işlemlerine Zirkonyum Diş Kaplama uygulaması denilmektedir. Zirkonyum Diş Kaplama yöntemini diğerlerinden ayıran en temel fark dişlerin doğal bir görünümde olmasını sağlamaktır.

Zirkonyum Diş Kaplama uygulamasının temel özellikleri arasında;

  • Dişlerde doğal bir görünüm oluşturmakta ve yapay durmamaktadır.
  • Korozyona karşı direnci yüksektir ve oldukça sağlam yapıdadır.
  • Zirkonyum Diş Kaplama metal içermemekte ve uzun ömürlü olarak kullanılmaktadır.
  • Yarı saydam bir nitelikte olduğu için ışığı geçirmektedir.
  • Doğal diş yapısına en uyumlu olan kaplama çeşididir.
  • Zirkonyum maddesi renk değiştirmemekte ve kaygan porselen özelliği dolayısıyla plak birikimi görülmemektedir.

gösterilebilir.

Zirkonyum Diş Kaplama uygulamasının diğer Diş Kaplama yöntemlerine kıyasla avantajları arasında;

  • Bu diş kaplama işlemi kolay şekilde almakta ve beyaz renk yapısına kolay bir şekilde döndürülebilmektedir.
  • Doğal bir görünümü olduğu için ana dişlere en çok benzeyen Diş Kaplama işlemidir.
  • Düzenli bakım yaptırıldığı taktirde ağızda uzun yıllar boyunca kullanılabilmektedir.
  • Sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklere karşı hassas değildir. Dirençli bir yapısı bulunmaktadır.

bulunmaktadır.

Porselen Diş Kaplama 

İnsanların beslenme alışkanlıkları, ağız hijyeni ve genetik faktörler dişlerin yapısını ve görünümünü etkileyen önemli nedenler arasında yer almaktadır. Bu sorunlar dişlerin görünümünü olumsuz yönde etkilemektedir. Bunun çözümü için yapılan işlemlerden birisi Porselen Diş Kaplama uygulaması olarak öne çıkmaktadır.

Porselen Diş Kaplama işlemi dişlerin üzerine yerleştirilen porselen yapraklardan meydana gelen bir tedavi sürecini kapsamaktadır. Anında güzel ve estetik bir görünüm için porselen diş kaplama işlemleri tercih edilmektedir.

Porselen Diş Kaplama uygulamasının diğer Diş Kaplama yöntemlerine kıyasla avantajları arasında;

  • Porselen Diş Kaplama lekelere karşı dayanıklı işlemlerdir. Lekelere karşı dayanıklı olması doğal diş renginden daha beyaz bir görünümün ortaya çıkmasını sağlamaktadır.
  • Porselen Diş Kaplaması diş dokusunu en iyi şekilde tolere etmektedir.
  • Dayanıklı oldukları için uzun yıllar boyunca kullanılmaktadır.
  • Porselen Diş Kaplama tedavi süreci diğer Diş Kaplama işlemlerine göre daha kısa sürmektedir.
  • Bu işlemler sonucunda hasta güzel bir gülüşe sahip olmaktadır.
  • Estetik kaygı yaşayanların en çok tercih ettiği işlem olarak öne çıkmaktadır.

belirtilebilir.

Lamine Diş Kaplama 

Dişlerin ön yüzeyine Yaprak Porselen yapıştırılarak ve az bir törpüleme işlemi uygulanarak yapılan yöntemlerdir. Hastanın dişlerinde meydana gelen kırılmalar ve çeşitli deformasyonlar Lamine Diş Kaplama işlemleri sayesinde giderilmektedir.

Lamine Diş Kaplamaya uygun kişiler arasında;

  • Dişlerin görünümde bozukluk olan hastalar,
  • Dişlerin arasında boşluklar olan kişiler,
  • Çarpık diş yapısına sahip olan hastalar,
  • Dişlerde kırık ve aşınma sorunu olan kişiler,

gösterilebilir.

Lamine Diş Kaplama işleminin diğer Diş Kaplama yöntemlerine kıyasla avantajları arasında;

  • Lamine Diş Kaplama tedavisinde ince tabakalı porselen kullanımı gerçekleşmekte ve bunlar sayesinde dişlerde leke ve sararma gibi oluşumların önüne geçilmektedir.
  • Bu Diş Kaplama tedavi sürecinde dişlerin doğal yapısına herhangi bir zarar gelmeden işlem tamamlanmaktadır.
  • Lamine kaplamalar tek bir dişin yanı sıra birden fazla dişe de uygulanmaktadır.
  • Diş Kaplaması dişlerde pürüzsüz bir yüzeyin oluşmasını sağlamaktadır.
  • Lamine Diş Kaplama işleminde kullanılan yapıştırıcı güçlü niteliklere sahip olması kaplamanın düşmesi gibi durumları ortadan kaldırmaktadır.
  • Lamine Diş Kaplama dayanıklı yapısından dolayı uzun süreli bir kullanım imkânı sağlamaktadır.

belirtilebilir.

Ön Diş Kaplama 

Uzun yıllar boyunca çeşitli temaslar sonucunda ön diş bölgesinde aşınmalar meydana gelebilmektedir. Bu ön diş aşınma durumları genel olarak diş kırıklığı ve çatlaması şeklinde ortaya çıkmaktadır. Estetik açıdan oldukça rahatsız bir görünüm sunan bu sorunlar Ön Diş Kaplama işlemleri sayesinde düzeltilmektedir.

Ön Diş Kaplama tedavisi birbirinden farklı nedenlerden dolayı yaptırılmaktadır. Bu nedenler arasında;

  • Ön dişlerde çürüme,
  • Ön dişlerde aşınma,
  • Ön dişlerin estetik görünümünün rahatsız edici düzeyde olması,
  • Diş sıkma ve ön dişlere darbe alma,

sayılabilir.

Ön Diş Kaplama işlemlerinin yapım sürecini;

  • Ön Diş Kaplama işlemleri öncesinde dişler detaylı bir şekilde analiz edilmektedir.
  • Detaylı analiz edilen dişlere kaplamalar hazırlanmaktadır.
  • Diş Kaplaması hazırlanırken dişlere müdahale edilmekte ve kaplamanın uyumlu olup olmadığına bakılmaktadır.
  • Kaplama dişlere uyumlu bir hale getirildikten sonra Diş Kaplama tedavisi süreçleri yapılmaktadır.
  • Tüm işlemler ve kontrollerden sonra Ön Diş Kaplama işlemi tamamlanmaktadır.

şeklinde belirtebiliriz.

Diş Üstü Kaplama

Diş eksiklikleri durumunda diş üzerine yerleştirilen kaplama yöntemleri Diş Üstü Kaplamalar olarak adlandırılmaktadır. Bu kaplamalar dişlerin restore edilmesini sağlamakta ve doğal bir görünüme sahip dişlere kavuşulmasına imkân tanımaktadır.

Diş Üstü Kaplama işlemlerinin avantajları arasında;

  • Doğal diş görünümünü korumaktadır. Bu özelliği dolayısıyla mükemmel bir estetik sağlamaktadır.
  • Aşınmaya karşı direnci yüksektir. Dayanıklı yapısıyla uzun yıllar boyunca kullanılabilmektedir.
  • Diş Üstü Kaplama işlemleri 2 ila 3 seans arasında sürmektedir. Çok uzun süreli bir işlem olmadığı için doğal görünümlü dişlere kısa bir sürede kavuşulmaktadır.
  • Çarpık görünümde olan dişlerin dizilimini gerçekleştirmek için en etkili yöntemlerden birisi olarak öne çıkmaktadır.

gösterilebilir.

Diş Kaplama Ömrü 

Her Diş Kaplama ömrü belirli bir süreye sahiptir. Bu diş kaplama yöntemlerinde uygulanan teknikler ve kullanılan malzemeler düzenli bakımlarla birlikte uzun bir kullanım ömrü sunmaktadır.

Kişiden kişiye değişmekle birlikte Diş Kaplama yöntemlerinin ortalama kullanım ömürlerini;

  • Zirkonyum Diş Kaplama Ömrü : Zirkonyum Diş Kaplama ömrü hastanın kullanımına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Zirkonyum diş kaplamanın ortalama ömrü 5 ila 15 yıl arasındadır. Ancak ağız ve diş sağlığının uygun bir şekilde yapılmasıyla bu süre 20 yıla kadar uzayabilmektedir.
  • Porselen Diş Kaplama Ömrü : Diğer Diş Kaplama türlerinde olduğu gibi Porselen Diş Kaplama işleminde de gerekli ağız bakımı yapılmalıdır. Böylece bu kaplamaları daha uzun süreli kullanmak mümkün olmaktadır. Diş bakımlarının aksatılmamasıyla 10 ila 15 yıl arasında kullanım ömrü vardır.
  • Lamine Diş Kaplama Ömrü : Normal diş bakım rutinleri sayesinde Lamine Diş Kaplama ömrü 10 ila 15 sene civarındadır. Bu süre bazı hastalarda daha uzun olabilmektedir.
  • Ön Diş Kaplama Ömrü : Genel olarak iyi bir ağız bakımıyla birlikte Ön Diş Kaplama ömrü için biçilen süre 5 ila 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir.
  • Diş Üstü Kaplama Ömrü : Bu tedavinin ömrü 5 ila 10 yıl arasındadır.

şeklinde belirtebiliriz.

Kaplama Diş Ağrısı Ne Kadar Sürer

Yeni yapılan diş kaplama işlemlerindeki ağrılar dentin adı verilen tamir dokusunun ısısal değişimlere verdiği tepkilerden dolayı oluşmaktadır. Oldukça hassas olan bu bölgedeki tedavi sonrasında ağrılar meydana gelmektedir. Bu ağrılar her hasta veya her kaplama işleminden sonra meydana gelmemektedir.

Diş Kaplama işlemleri sonrasında meydana gelen ağrıların geçme süresi genellikle 2 ila 3 hafta arası sürmektedir. Bu ağrı 20 günden sonra azalmaya başlamaktadır. Ancak azalmayan ağrılar için farklı tedavi yolları denenmektedir.

Kaplama Diş ağrısının tedaviden sonra meydana gelmemesi için ilk seansta geçici kaplamalar yapılmaktadır. Ancak dişlerin kendisini tamir etmesi 20 günden fazla süreceği için bu zaman diliminde az bir miktarda olsa ağrıyla karşılaşmak mümkündür.

Kaplama Diş Yüksekliği Nasıl Anlaşılır

Diş Kaplaması işlemlerinde dişin büyük gelmesi ilk seansta anlaşılabilecek durumlardan bir tanesidir. Diş Kaplama tedavisinde dişin tam oturmaması oldukça doğal bir durumdur.

Kaplama diş yüksekliği genel olarak bir yiyeceği çiğneme sırasında dişlerin birbirine çarpmasıyla anlaşılmaktadır. Boş kalan bölgede uzun süre yükseklik varmış gibi hissedilmektedir.

İlk gün böyle bir hissiyatın yaşanması olağandır ancak ikinci günden sonra bu durum geçmezse kliniğe gidilmesi gerekmektedir.

Diş Kaplama tedavilerinde diş yüksekliğinin ortaya çıkmasındaki nedenler arasında;

  • Yapılan kaplama işlemlerinin dişe uygun olmaması,
  • Diş Kaplama işlemindeki ara kısımlarda kullanılan yapıştırıcının oranının fazla olması,
  • Ara kısımlardaki yapıştırıcının fazla olması nedeniyle gevşemelerin görülmesi, 
  • Kaplamanın gevşek olması açılan aralıklarda bakterilerin meydana gelmesine yol açması,
  • Bakterilerin meydana gelmesiyle beraber diş çürüklerinin oluşması,

gösterilebilir.

Bununla birlikte Diş Kaplama uygulamaları sonrası kaplama dişlerin gevşemesi halinde zaman kaybetmeden kliniğe gidilmesi kişinin sağlığı ve kaplamaların ömrü için çok önemlidir.

Düşen Kaplama Diş Nasıl Yapıştırılır 

Diş Kaplama tedavisinden belirli bir zaman sonra kaplama aşınması, diş çürüğü ve kırıklıkları meydana gelebilmektedir. Bu durumda Diş Kaplama yapıştırıcı özelliğini kaybettiyse kaplama dişin düşmesine sebep olabilmektedir. Kaplama düştüyse ve kaybolduysa diş hekimi tekrar aynı ölçülere sahip kaplamayı yapmaktadır.

Düşen kaplama dişin yapıştırılma süreci;

  • Kaplama diş yapıştırma işlemleri basit bir uygulama değildir. Dolayısıyla bu işlemleri doktorun kendisi yaptırmalıdır.
  • Kaplama diş düştükten sonra panik yapılmamalı ve bu tarz durumların herkesin başına gelebileceğinin farkında olunmalıdır.
  • Düşen kaplama diş için tedavi yaptırılan kliniğe gidilmelidir.
  • Diş hekimi randevusuna gidene kadar diş kaplamaların steril bir ortamda kalması oldukça önemlidir.
  • Kaplamanın düşmesi ile birlikte açıkta kalan diş bölgesinde hassasiyetler meydana gelebilir. Özellikle diş bölgesi sıcak ve soğuğa karşı duyarlı bir hale gelmektedir.
  • Bu diş bölgesini tedaviyi yaptırana kadar çok fazla kullanmaktan kaçınılmalıdır.
  • Diş hekimi düşen diş kaplamayı kısa bir sürede yerine yapıştırmaktadır.

şeklinde özetlenebilir.

Diş Kaplama Sonrası 

Diş Kaplama uygulamaları sonrasındaki süreçte ağızda yabancılık hissedilmesi doğal bir durumdur. Ancak Diş Kaplama tedavisinden sonraki zaman dilimi için doktorun tavsiyelerine uymak oldukça önemlidir.

Diş Kaplama Sonrası bakım uygulaması;

  • Diş Kaplama sonrasında yapılması gereken özel bir uygulama yoktur ancak dişlere ekstra bir özen göstermek gereklidir. Ayrıca dişlere hassasiyetle yaklaşmak bu sürecin en önemli hususlarından birisidir.
  • Aşırı sıcak ve soğuk tüketiminden kaçınmalı, sert yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Günde 2 kez dişler fırçalanmalı ve gerekli durumlarda diş ipi kullanılmalıdır.
  • Ağız hijyenine genel bir önem verilmelidir.
  • Kaplamaların altında yemek artıkları kalabilmekte ve bunun için Süper Floss kullanılması önerilmektedir.
  • Kaplamalar yapıştırıldıkları zaman yapışkan artıkları dişlerde kalabilmektedir. Diş fırçalarken bu artıklar dişe gelebilmektedir. Bu durumda endişe edilebilecek bir şey bulunmamaktadır.
  • Her türlü sorun için tedavi görülen klinikten bilgi ve destek alınabilmektedir.

şeklinde yapılmaktadır.

Diş Kaplama Avantajları 

Her Diş Kaplama yönteminin hastalara sunduğu birçok farklı avantaj vardır. Bu avantajlar sırasıyla şöyle açıklanabilir;

  • Dişlere yapılan kaplamalar doğal bir görünüm sunmaktadır.
  • Dişlerdeki çarpıklık, eksiklik ve görünüm bozuklukları Diş Kaplama tedavi yöntemleri ile giderilmektedir.
  • Kaplama diş uygulaması, uzun süre kullanım imkânı sunmaktadır.

Zirkonyum Diş Kaplama işleminin avantajları arasında;

  • Estetik bir gülüşe sahip olmayı sağlamaktadır.
  • Doğal diş rengine yakın bir görünüm elde edilmesini olanaklı kılmaktadır.
  • Diş dokusuyla uyumu oldukça yüksektir.

gösterilebilir.

Porselen Diş Kaplama işleminin avantajları arasında;

  • Gülümseme tasarımına oldukça büyük katkı sağlamaktadır.
  • Tedavi süreci kısadır.
  • Dayanıklıdır ve uzun süreli kullanım sunmaktadır.

belirtilebilir.

Lamine Diş Kaplama işleminin avantajları arasında;

  • Dişleri aşındırmadan bu tedavi yöntemi uygulanmaktadır.
  • Pürüzsüz bir diş yapısı ortaya çıkarmaktadır.
  • Doğal bir görünüm sunmaktadır.

gösterilebilir.

Ön Diş Kaplama işleminin avantajları arasında;

  • Dişlerde estetik görünüm sağlamakta ve uzun yıllar boyunca kullanılmaktadır.

belirtilebilir.

Diş Üstü Kaplama işleminin avantajları arasında;

  • Ağızda uyumlu bir görünüm oluşmasını sağlamaktadır.
  • Dişlerdeki kötü görünümün ortadan giderilmesine yardımcı olmaktadır.

gösterilebilir.

Diş Kaplama Fiyatları 

Dişlerinde farklı nedenlerle oluşan ve renk bozukluklarının iyileştirilmesi amacıyla bizlere  ulaşan hastalardan en fazla duyduğumuz soru Diş Kaplama Fiyatları 2023 yılında ne kadar olmaktadır.

Sağlık alanında yapılan uygulamalarda kişi muayene edilmeden bir fiyat belirtmenin doğru olmayacağını söyleyerek kişiyi kliniğimize davet etmekteyiz. Uzman Diş Hekimi tarafından yapılacak muayene sonucunda tedavi süreci ve ücreti net olarak hastaya belirtilebilir.

Diş Kaplama Fiyatları konusunda faklılık oluşmasına neden olan birçok durum bulunmaktadır. Bu durumlar arasında;

  • Hastanın ağız ve diş yapısı,
  • Diş Kaplama yapılacak  hastanın genetik yapısı ve yaşı,
  • Kişinin ağız ve dişlerinde var olan deformasyon durumu,
  • Dişlerdeki lekelenme, çürüme, sararma ve hasar seviyesi,
  • Hastaya uygulanacak Diş Kaplama yöntemi,
  • Uygulamayı gerçekleştirecek klinik ve diş hekiminin tecrübesi,

şeklinde sıralayabiliriz.

Sizde Diş Kaplama uygulamasıyla farklı sebeplerle dişlerinizde oluşan estetiksel ve fonksiyonel problemlerin giderilmesi, hayal ettiğiniz doğal, güzel ve estetik gülüşe sahip olabilmek için Hemen Bizi Arayın...


Di? Kaplama insanlar?n di?lerinde ya?anan estetiksek ve fonksiyonel birçok problemin giderilmesi amac?yla kullan?lan Di? Hekimli?i tedavi yöntemidir. Di? Kaplama teknikleri ile ki?i estetik aç?dan arzu etti?i a??z - di? yap?s?na sahip olurken var olan rahats?zl?klar? iyile?tirilir.

Di? Kaplama uygulamas?n?n yap?l???;

  • ?lk olarak Di? Kaplama tedavisi için hastan?n di?lerinin ölçüsü al?nmaktad?r.
  • Hastan?n di? ölçüsü al?nd?ktan sonra kaplama malzemesi seçilmektedir.
  • Di? ve kaplama malzemesinin ölçüsü al?nd?ktan sonra a??z ve di? temizli?i yap?lmaktad?r.
  • Bu uygulama için gerekli olan di? ?eklinin olu?abilmesi için kal?plar haz?rlanm

Öncelikle uzman di? hekimleri taraf?ndan gerçekle?tirilen Di? Kaplama uygulamalar? sonucunda a?z?n?zda bulunan kaplama di?ler herhangi bir kokuya, a?r?ya, çürümeye neden olmazlar. Di? etleri ile uyumu tam manas?yla bozulmu? olan kaplamalar besin birikmeleri sonucunda çürük olu?turur ve bu durum kokuya neden olabilir.  Ki?inin a??z - di? bak?m?na özen göstermesi ve düzenli doktor kontrolüne gitmesi bu sorunun önün

Ad?yla özde?le?en zirkonyum maddesini kullanarak di?in etraf?na yap?lan kaplama i?lemlerine Zirkonyum Di? Kaplama uygulamas? denilmektedir.

Porselen Di? Kaplama i?lemi di?lerin üzerine yerle?tirilen porselen yapraklardan meydana gelen bir tedavi sürecini kapsamaktad?r.

Di? Kaplama tedavisi sürecinde i?lem yap?lan bölgede iltihap olu?abilir. Uygulamay? gerçekle?tiren Uzman Di? Hekimi taraf?ndan kullan?lmas? istenilen antibiyotiklerin düzenli olarak al?nmas? ve istenilen davran??lar?n yerine getirilmesi sonucunda Di? Kaplama nedeniyle olu?an iltihap kurumaktad?r.

Her Di? Kaplama ömrü belirli bir süreye sahiptir. Bu di? kaplama yöntemlerinde uygulanan teknikler ve kullan?lan malzemeler düzenli bak?mlarla birlikte uzun bir kullan?m ömrü sunmaktad?r.