Kolajen yüz germe, vücudumuzun neredeyse tamamında bulunan bir protein olan kolajen kullanılarak yapılan bir tedavi yöntemidir. Yaşımızın ilerlemesiyle beraber kolajenler azalma gösterir. Kolajen yüz germe elastikiyet kaybını önlemek amacıyla kullanılır. 50 ila 60 yaş arasına girildiğinde cildimizi destekleyen kolajende büyük bir düşüş gözükür. Bu düşüş, cildimizde birçok kırışıklık ve sarkmalara neden olur. Kolajen, vücut dokusunun sağlığını belirleyen ciddi bir proteindir. Cildimizde bulunan proteinin %75’lik kısmını, toplamda ise vücudumuzun %30’unu kolajen sağlamaktadır.
Kolajen Yüz Germe Nasıl Yapılır
Kolajen yüz germe ince 4 mm gibi kısa mezoterapi iğnesiyle tedavi edilecek bölgeye enjekte edilmesiyle oluşur. Cildin temizlenen bölgesine 3 santimetrelik sıvı yerleştirmesiyle yapılır. Bu işlemi güvenilir ve işin eğitimini alan uzman kişilere yaptırmanız tavsiye edilir.
Kolajen yüz germe işleminin vücutta hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Etkisini ise 7 ila 14 gün gibi kısa bir zaman diliminde gösterir. Eğer verimli bir sonuç almak istiyorsanız 1-2 haftalık süre içerinde birden fazla seans yapılması önerilir. Çoğunlukla bu işlem yüze uygulansa da genelde boyun, el ve dekolte bölgesinde tedavi için uygulanabiliyor.
Kolajen ile Yüz Germe
Kolajen ile yüz germe, ameliyatsız gençleştirme ve cilt yenileme işlemidir. Cildinize yeniden esneklik, parlaklık gelmesinde büyük bir rol oynar, cildinize doğal bir görünüm sağlar cildinizin dinamikliğini yeniden güçleştirir ve kolajen liflerini yeniler. Bu işlem gerçekleştiğinde cildiniz eskisinden daha yeni, sağlıklı, nemli ve parlak olur.
Kolajen yüz germe, vücutta azalan kolajeni yükseltmek için deri altına enjeksiyon uygulayarak yapılan yöntemdir. Bu işlem gerçekleştirildiği zaman işlemin yapılacağı bölgeye anestezi kremleri kullanılır tedaviyi gören kişi hiçbir şekilde acı hissetmez etkileri ise ciltteki elastikiyetini güçlendirir, oluşan yara ve akneleri temizler, gençleştirir ve yüzdeki nem dengesini orantılar. Genelde 30’un üstünde olanlar tercih eder eğer bir alerjik rahatsızlığınız bulunuyorsa alerjik etkenler gösterebilir hamile olan kişilere ve emziren kişilere bu işlem uygulanmaz.
Kolajen Maskesi
Kolajen maskesi, gergin bir cilde sahip olmak, cildinizi rahatlatmak ve ölü hücrelerden kurtulup cildinizin kaybettiği nemi tekrar kazanmak canlı, parlak bir yüz kavuşmak için son zamanlarda en yaygın olarak kullanılan maskelerden birisidir.
Nem kaybı ve yaşımızın ilerlemesiyle birlikte vücudumuzda ciddi bir kolajen kaybı görülmektedir. Kolajen vücudumuzun büyük bir çoğunluğunda bulunmaktadır. Cilt güzelliği denildiğinde akla gelenlerden birisi maskedir. Maske yüzyıllardır hayatımızda olan ve cildimizin neredeyse en yakın dostlarındandır.
Kolajen yüz germe, Son zamanlar herkesin dilinde olmaya başladı. Bu yüz germe işleminin çok tercih edilmesinin sebebi ise ameliyatsız bir şekilde sadece iğne tedavisiyle gerçekleşmesidir. Ancak, bazı insanların iğne fobisi bulunduğu için bu tedaviyi yüzlerinde uygulatmak istemezler. Onların tercih ettikleri kolajen maskesidir.
Kolajen Aşısı
Kolajen aşısı cildinizin kaybettiği kolajeni yeniden kazandırır. Kolajen aşısı, cildiniz yeniden canlanmasına, parlamasına ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Uygulanan aşı cildinizdeki fibrolastları uyararak yeni ve sağlıklı kolajen üretmesini sağlar. Fibrolastların uyarılması cildinizde hyalüronik asiti artırır ve cildiniz yeniden parlak, canlı bir görünüm meydana gelmesini sağlar. Cildin canlanmasıyla kırışıklıklar yok olur ve cildiniz sıkı bir hale gelir. 25 yaş ve 30 yaş arasına girildiğinde bu aşıyı sürekli yaptırmanız gerekir. Yaptırmaya başladığınızda erken sarkma sorunu yaşamamaya başlayacaksınız.
Kolajen aşısı cilt yapısına göre değişkenlik gösterir 2 haftalık aralarla 4 ila 6 seans kadar cilde uygulanır. İşlem bittikten sonra hastaya güneş koruyucu krem sürülür. Hasta, işlem bittikten sonra sosyal hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Tedavi bittikten sonra cildinizde değişiklikler ortaya çıkar. Ciltte parlama ve pürüzsüzleşme görülür.
Tedavi tam anlamıyla bittiğinde ise yüksek düzeyde parlama, sıkılaşma, kırışıklıkların kaybolması ve yüzünüzde gençleşme belirtileri gözükür. Aşının etkisini tam görmek için 12 ila 18 ay arası bir süreye ihtiyaç vardır. Cildin yapısına göre aşıyı 6 veya 7 ayda bir uygulanması istenir.
Aşı tedavisi günümüzde çok yaygın bir hale gelmeye başladı. Kolajen yüz germe denildiğinde akla hemen bu aşı tedavisi gelmektedir. Aşıdan hariç tedavi yöntemi olarak, kolajen hapı da çok yaygınlaşmaya başladı. Bu hap sığır ve balık kaynaklı olurken içinde ise hidrolize edilmiş kolajen bulunur. Yerli piyasada birçok kolajen hapı bulunmakta, hapı alırken markasına ve güvenilir bir ürün olduğuna emin olun. En önemlisi ise bu hapları kullanmadan önce uzman birisine danışın.
Kolajen Serum
Kolajen serum, evinizde kendinize basit tarifler sonucu hazırlayabilirsiniz. Bu serumlar takviye olarak kullanılabilmektedir. Gereken malzemeler şunlardır; 1 tablet C vitamini, 2 çay kaşığı gliserin, 1 adet E vitamini ampulü ve 2 çay kaşığı sıcak su. Bu karışımları şişe cama dökün ve her gün düzenli olarak içiniz, bu serumu gece kullanırsanız etkisini daha iyi görürsünüz. Kolajen yüz germe içinde gayet faydalı bir serumdur evde yapıldığı için doğal bir üründür.
Kolajen vücudumuzun çok önemli bir parçasıdır. Kolajen kaybı yaşamak istemiyorsanız eğer, sigaradan uzak durmanız ve kendinizi güneşten korumanız gerekebilir. Uyku düzeninize dikkat etmeniz, sağlıklı besinler tüketip şekerden uzak durmanız gerekmektedir. C vitamini kolajen için önemlidir. C vitamini sağlayacak besinler tüketildiğinde vücudumuzda kolajen sayısında artış görünmektedir.
Görüldüğü gibi Kolajen yüz germe tedavisinin birçok yöntemi bulunmaktadır. Cildinizin ölü hücrelerini canlandırmak, parlaklık, pürüzsüz, nemli ve en önemlisi daha genç bir yüze sahip olmak istiyorsanız istediğiniz tedavi yönetimini seçip kendinize uygulayabilirsiniz. Kolajen, vücudumuzda bulunan dokuların proteinlerindendir. Eklem, deri, tırnak, saç ve diş gibi organlarımızın iskeletini ve yapısını oluşturmaktadır. Dokuların canlı ve esnek kalmasında büyük bir rolü vardır.
- ESTPOINT
- Estpoint
- 2023-11-08